Musorujsag
Élő Eredmények
 

Kloppot csak a továbbjutás érdekli, de az "ügyetlen" helyzetkihasználás bosszantja

Kloppot csak a továbbjutás érdekli, de az "ügyetlen" helyzetkihasználás bosszantja

mti
Jürgen Klopp vezetőedző szerint a Liverpool annak ellenére is megérdemelten jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, hogy az Internazionale elleni keddi visszavágón a helyzetkihasználása rendkívül rossz volt.

A német tréner az Anfielden 1-0-ra elveszített találkozó után csapata befejezéseit egy ügyetlen embereket középpontba állító vígjátékhoz hasonlította.

„Nem vagyok felhőtlenül boldog. A továbbjutásnak örülök, de ha nem puskázzuk el a visszavágón az összes lehetőségünket, azt is megnyerhettük volna” – summázta a párharcot Klopp, akinek játékosai egyszer a keresztlécet, kétszer pedig a kapufát találták el az olasz bajnok ellen.

Az Inter a 62. percben szerzett vezetést Lautaro Martinez góljával, egy perccel később azonban Alexis Sánchez kiállítása miatt emberhátrányba került, így pedig nem volt reális esélye kiegyenlíteni a hazai 2-0-s vereséget követően.

„A két összecsapás alapján megérdemelten jutottunk tovább, és engem csak ez érdekel” – tette hozzá a német szakember.

Az egyiptomi Mohamed Szalah – aki kétszer is a kapufát találta el – kiemelte, nem igazán foglalkozik azzal, hogy nem sikerült gólt szereznie, mert a legfontosabb a továbbjutás kivívása volt.
„Lehet, hogy a következő találkozón három gólt szerzek majd” – mondta a támadó, aki 27 találatnál jár a mostani idényben.

„Lautaro gólja megfogta a Liverpoolt, de Sánchez kiállítása jelentősen befolyásolta az utolsó fél órát. Szép dolog, hogy nyertünk az Anfielden, de a továbbjutás szempontjából teljesen hiábavaló volt” – összegezte csalódottan a látottakat Simone Inzaghi, az olasz együttes vezetőedzője.

Borítókép: Jürgen Klopp (Fotó: EPA/PETER POWELL)

További tartalmak