Musorujsag
Élő Eredmények
 

Neymar: Szép emlékeim vannak a Bernabéuról, Messinek és nekem ez egy különleges meccs

Neymar: Szép emlékeim vannak a Bernabéuról, Messinek és nekem ez egy különleges meccs

m4sport.hu
A Real Madrid-Paris Saint-Germain Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágó előtt a párizsiak sztárja, Neymar állt a sajtó rendelkezésére. A brazil még Barcelona-játékosként sokszor játszott a madridiak ellen a Santiago Bernabéu Stadionban, most a PSG színeiben bizakodva nézhet a mérkőzés elé, hiszen az odavágón a piros-kékek 1-0-ra nyertek Kylian Mbappé találatával.

Nem kell különösebben motiválni Neymart a nyolcaddöntő visszavágója előtt, hisz nagy a tétje a meccsnek, egy olyan ellenféllel szemben amely szíve mélyén ősi riválisnak mondható, ahogyan Lionel Messi számára is. Érdekes lehet a párharc Sergio Ramosnak is, aki ugyan sérülés miatt nem lesz ott a pályán, de nyárig mégis 16 évig hordta a királyiak mezét, sokáig kapitánya is volt a csapatnak.

„Ugyanazt fogjuk csinálni, mint otthon, semmi más nem kell. Messinek és nekem ez egy különleges mérkőzés lesz mindazért, amit a Barcában éltünk át, de bizonyosan Sergionak (Ramos) is speciális élmény, hogy a Real Madrid ellenfele a Bajnokok Ligájában. Örülök annak, hogy most jól megy a játék és itt az esély, hogy történelmet írjak” – mondta Neymar a meccsel kapcsolatban, amelyet nagyon vár.

„Szép emlékeim vannak a Bernabéuról, gólokat lőttem, gólpasszokat adtam, csodálatos mérkőzéseket játszottunk ebben a nagy történelemmel bíró stadionban. Élvezet itt játszani. Egy PSG-Real meccs esetében mindig 50-50 százalék a győzelmi esély, soha nem lesz egyértelmű favorit. Most előnyben vagyunk, de ez csak a fejünkben létezik. Csak akkor ér valamit, ha jobban fogunk játszani, mint ahogyan azt Párizsban tettük” – taglalta az esélyeket a brazil.

A párizsi csapat esélyeit tovább növelheti, hogy a hazaiak olasz mestere, Carlo Ancelotti eltiltások miatt nem számíthat és alapemberére, Casemirora és Ferlan Mendyre, de a kisebb sérüléssel bajlódó világbajnok német, Toni Kroos játéka is kérdéses. Neymar úgy gondolja, hogy Casemiro kiesése lehet a legnagyobb érvágás az ellenfélnek, de ettől nem kényelmesedhetnek el.

„Nem lesz könnyű meccs. A Madridnak kiváló játékosai vannak. Casemiro a szememben posztján a világ legjobbja, de számunkra teljesen lényegtelen, hogy játszik-e vagy sem, csak az, hogy megnyerjük a mérkőzést az elsőhöz hasonlóan. A lehető legjobban kell játszanunk, ezzel nehezíthetjük meg a legjobban a dolgukat, hisz ők már megszokták, hogy Casemiróval állnak fel. Így nézve számunkra nyilván kedvező, hogy ő nem lesz ott a pályán” – jelentette ki a 30 éves brazil támadó.

A Real Madrid-PSG BL-nyolcaddöntő visszavágóját az m4sport.hu élőben közvetíti este kilenckor.

Borítókép: Lionel Messi és Neymar (Fotó: EPA/IAN LANGSDON)

További tartalmak