Musorujsag
Élő Eredmények
 

Donnarumma megtörte a csendet a szerdai BL-baki után

Donnarumma megtörte a csendet a szerdai BL-baki után

m4sport.hu
Csaknem két nappal a Real Madrid ellen elkövetett nagy hibája után szólt a szurkolókhoz Gianluigi Donnarumma, a Paris Saint-Germain kapusa.

A Bajnokok Ligája szerdai nyolcaddöntőjében a PSG 1–0-ra vezetett Madrdidban, így összesítésben már kétgólos előnyben volt, amikor az Európa-bajnok kapus bizonytalakodását kihasználó Karim Benzema elvette tőle a labdát, majd egyenlített. A többek által szabálytalannak vélt mozdulatot sem a játékvezető, sem a VAR nem ítélte annak, a Real Madrid így felélesztette továbbjutási reményeit, majd Benzema további két góljával a királyi gárda megfordította a párharcot és 3–2-es összesítéssel jutott a nyolc közé.

A mérkőzés lélektani fordulópontját jelentő momentum után az olasz és a francia sajtó is keményen bírálta a 23 éves Donnarummát, aki pénteken nyilvánult meg először. Donnarumma elárulta, nehéz időszakon van túl, de próbál erőt meríteni belőle.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gianluigi Donnarumma (@gigiodonna99) által megosztott bejegyzés

„A Bajnokok Ligájából történt kiesés nagy csapás volt. Az elmúlt két nap nem volt könnyű, de éppen ezekből a nehéz pillanatokból jövünk ki megerősödve. Most a jelenre kell koncentrálnunk, hogy megnyerjük a bajnokságot, mindent beleadva, ahogy mindig is tettem ezért a mezért, ezért a klubért és a szurkolóinkért. Kezdjük újra, együtt! Allez Paris” – írta az Instagramon.

Az olaszok kapuslegendája, Gianluigi Buffon egyébként védelmébe vette honfitársát, szerinte egyébként Benzema megmozdulását Olaszországban lefújták volna. „Az ilyen hibák a fejlődési folyamat részei, biztos vagyok abban, hogy nem lesz negatív hatása, mert Donnarumma már bizonyította, hogy van ereje túllépni a nehéz momentumokon” – mondta a Corriere dello Sportnak.

„Az ilyen hibák hasznosak a felnőtté váláshoz, a fejlődési folyamat részei, és biztos vagyok benne, hogy nem lesz negatív hatása, mert Donnarumma már bizonyította, hogy van ereje a nehéz pillanatokon túllépni – mondta a 44 éves világbajnok. – Gigio a világ egyik legjobb kapusa, Thibaut Courtois-val és Manuel Neuerrel együtt a legjobb három közé tartozik.”

Az ominózus jelenettel kapcsolatban a Parma veterán kapusa úgy vélekedett, hogy Olaszországban szabálytalanságnak ítélték volna, ha nem is egyből, de VAR-ellenőrzés után.

Borítókép: Gianluigi Donnarumma (Fotó: EPA/Yoan Valat)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Durván beleszállt Messibe és Neymarba a PSG ex-középpályása
A Paris Saint-Germain 13-szoros francia válogatott exközéppályása, a 43 éves Jérome Rothen a párizsiak Real Madriddal szembeni, szerda esti Bajnokok Ligája-búcsúja után nagyon kemény kritikát fogalmazott meg a csapat két sztrájával, Lionel Messivel Neymarral kapcsolatban. Úgy gondolja, elsősorban ők felelősek a vereségért és nem többek, mint zsoldosok.
Bajnokok Ligája
Neymar kikelt a "hazug újságírókra": nem verekedett Donnarummával
Szerdán este a Paris Saint-Germain kiesett a Bajnokok Ligájából, miután a nyolcaddöntő visszavágóján Madridban a Real Madrid képes volt megfordítani összesített 2-0-s hátrányát Benzema mesterhármasával. A nemzetközi sajtó arról írt, hogy a francia első gólja előtt nagyot hibázó Donnarummát dühösen letámadta Neymar. A brazil közösségi oldalán cáfolta, hogy ez megtörtént volna, egy üzenetváltással megerősítve a PSG olasz kapusával.
Bajnokok Ligája