Musorujsag
Élő Eredmények
 
×
Élő stream csatornák X

Bernardo Silva: Őszintén, nem tudjuk, mire számíthatunk az Atlético ellen

Kedden este a Manchester City a spanyol bajnok Atlético Madridot fogadja a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A párharc első mérkőzése előtt az angol csapat portugál szélsője, Bernardo Silva válaszolt az újságírók kérdéeire.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a portugál Sporting volt a Manchester City ellenfele, az angolok magabiztosan búcsúztatták a lisszaboni csapatot. Bernardo Silvától azt kérdezték, hogy mennyire más párharcot vár az Atlético Madriddal szemben, mint amilyen az előző körben volt.

“Őszintén megmondom, nem tudjuk, hogy mire számíthatunk. Hogy magasan letámadnak, esetleg mélyen behúzódnak és bevárnak minket. Azt tudjuk, hogy agresszívek lesznek és nem adnak sok területet nekünk” – kezdte a 27 éves portugál válogatott játékos.

Abban is biztos Silva, hogy más jellege lesz a Matracosok elleni meccsnek, mint amilyen általában egy Premier League-mérkőzés.

“Igen, a játékstílus más lehet, nem lehet összehasonlítani. Az angol csapatok nem úgy játszanak, mint az Atlético. Az is biztos, hogy egy versenyképes, szervezett és nagyon határozott csapattal nézünk szembe. A Unitednek sem volt könnyű dolga (az Atlético búcsúztatta a BL-nyolcaddöntőben a másik manchesteri csapatot), ahogyan a Liverpoolnak sem az előző évben. Nekünk sem lesz sétagalopp, de ha betartjuk az elképzeléseinket…” – folytatta elemzését Silva.

A klub az elmúlt évben állt a legközelebb álmai megvalósításához, a BL-győzelemhez. Tavaly a döntőig jutott a City, de ott kikapott a Chelsea-től.

“Egyértelmű, hogy ez nem csak egy meccs számunkra a sok közül, hanem ennél sokkal fontosabb, hiszen olyan klub vagyunk, amely még sosem nyerte meg a kupát. Csapatunk legnagyobb része nem mondhatja magát BL-győztesnek, és nagyon szeretnénk addig eljutni, mert nagyon hiányzik ez nekünk. Folyamatos körülöttünk a nyomás, tudjuk, hogy a híveinknek nagyok az elvárásaik. Tanultunk a hibáinkból, felkészültek vagyunk. Nehéz megmondani, hogy ki a legesélyesebb a végső győzelemre. Elég az elmúlt évet nézni: favoritok voltunk a Chelsea ellen, de kikaptunk (a döntőben). A Tottenham ellen is esélyesebbek voltunk, kikaptunk. Amikor a Lyon ellen játszottunk, akkor is megvertek minket. Nem egyszerű játék ez” – beszélt az esélyekről Guardiola egyik nagy kedvence, Bernadro Silva.

A Manchester City-Atlético Madrid Bajnokok Ligája-negyeddöntőt az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti kedden este 21 órakor.

Borítókép: Pep Guardiola (j) és Bernardo Silva (Fotó: EPA/ANDREW YATES)

További hírek