Musorujsag
Élő Eredmények
 
×
Élő stream csatornák X

Nagelsmann szerint a Villarreal bónuszként tekint a BL-re, épp ezért lehet veszélyes a Bayernre

A Bayern München vezetőedzője szerint a bajorok szerdai BL-negyeddöntős ellenfele, a Villarreal elsősorban azért lehet veszélyes csapatára, mert teher és nyomás nélkül léphet pályára az Allianz Arénában.

„Ha figyelmesen hallgatjuk Unai Emery szavait, kitűnik, hogy amolyan bónuszként fogják fel a BL-t. A bajnokságban mélyen az elvárások alatt teljesítenek, hetedikek, ráadásul legutóbb a Levantétól is kikaptak, pedig a nemzetközi kupaporondra pályáznak, és valószínűleg azzal nem számolnak, hogy megnyerik a Bajnokok Ligáját. Ezek alapján azt gondolom, teher nélkül, szabadon játszhatnak ellenünk. Ők nincsenek eredménykényszerben, mint mi, ugyanakkor a játékosaim nagyon jól kezelik a nyomást, és nem nyomja őket agyon az esélyesség terhe. Fel kell nőnünk a szerephez” – fogalmazott a Bayern mestere a szerdai ellenfélről a meccset megelőző sajtótájékoztatón.

Nagelsmann megerősítette, újra hadra fogható Alphonso Davies, aki a koronavírus miatt kialakult szívizomgyulladása után térhet vissza. Sőt, olyan jól sikerült a kanadai játékos légzésfunkciós vizsgálata, hogy akár az első perctől bevethető lesz Münchenben, igaz erről csak a meccs napján dönt a szakmai stáb.

A 34 éves vezetőedzőt természetesen a hétvégi bajnokin történtek kapcsán is kérdezték. A Freiburg elleni meccsen egy csere után a Bayernnek 18 másodpercig 12 játékosa volt a pályán, ami miat utóbb megóvta a találkozót az ellenfél, Nagelsmann nem tartja korrektnek a freiburgiak döntését, akik az eset történtekor, a 86. percben 3-1-es hátrányban voltak.

„Zajlik a vizsgálat, ami a szövetség illetékes szerveire és a sportbíróságra tartozik. Meghozzák majd a döntést, de szerintem csak egy jó ítélet van, igaz, nem én döntök. Őszintén szólva nem értem, miért csinálja ezt a Freiburg. Nem hiszem, hogy abban a 18 másodpercben lőttek volna két gólt, vagy akárcsak csak egyet is. Én személy szerint nem óvtam volna, mert egy harmadik fél hibájából profitálsz, és kapsz pontokat” – így Julian Nagelsmann.

Borítókép: EPA/RONALD WITTEK

További hírek