Musorujsag
Élő Eredmények
 
×
Élő stream csatornák X

Diego Simeone: A Manchester City a világ talán legjobb csapata

Diego Simeone szerint a Manchester City a világ talán legjobb csapata, az Atlético Madrid vezetőedzője ezt azt követően nyilatkozta, hogy csapata 1–0-s vereséget szenvedett kedd este a Bajnokok Ligája negyeddöntő első mérkőzésén.

A végeredmény ugyan minimális különbséget mutat, de aki látta a mérkőzést vagy rápillant a statisztikákra, egyértelműen láthatja, mekkora volt a különbség a két csapat között.

Lövési kísérletek: 15-0
Kaput eltaláló lövések: 2-0
Támadások száma: 88-15
Szögletek: 9-0
Labdabirtoklás: 68%-32%

A City az első félidőben nyomasztó fölénye ellenére nem igazán tudott igazi gólhelyzetet kialakítani, ugyanez volt elmondható a feszültebb második félidőről is, aztán Phil Foden beállítása és egy zseniális gólpassz megváltoztatta a mérkőzés menetét.

„Rossz eredményt értünk el, hiszen 1–0-s vereséget szenvedtünk, nekünk pedig a győzelem volt a célunk. Egy kivételes ellenféllel néztünk szembe, a számaik önmagukért beszélnek, rengeteg gólt szereznek, főleg haza pályán” – nyilatkozta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Diego Simeone.

„A Manchester City talán a világ legjobb csapata jelenleg, tele világklasszis játékosokkal, akik nagyszerű egységet alkotnak. Rendkívül dinamikusan futballoztak, egy pazarul megkomponált rendszerben és folyamatosan támadnak. Bevallom, élvezetes futballt játszanak és rendkívül türelmesek. Próbáltuk szűkíteni a területüket és a kontrákra építeni” – tette hozzá.

„Az első félidőben nem tudtunk úgy és annyira támadni, mint szerettünk volna, a másodikban pedig a kontráink befejezése nem volt elég jó, mindezek ellenére nem játszottunk rosszul. Pont akkor szereztek gólt, amikor nekünk is volt lehetőségünk, hogy betaláljunk. Nehéz dolgunk volt, hiszen a csereként beálló játékosaik is elképesztő minőséget képviselnek.”

„Madridban folytatunk kell azt az utat, amit kijelöltünk magunknak, várhatóan a City is ugyanúgy játszik majd. Be kell vetnünk a rendelkezésre álló eszközeinket, a célunk továbbra is az, hogy bejussunk az elődöntőbe” – tekintett előre az április 13-i, madridi visszavágóra.

Az Atleti kapusa, Jan Oblak szerint a párharc még messze nem dőlt el. „Nem hiszem, hogy ezzel az 1–0-val vége lenne mindennek. Madridban sokkal többet kell majd támadnunk, védekezésben pedig ugyanolyan jónak kell lennünk, vagy még jobbnak is, mint ezúttal, ha tovább akarunk jutni az elődöntőbe” – mondta a szlovén játékos.

Borítókép: EPA/PETER POWELL

További hírek