Musorujsag
Élő Eredmények
 

Hiába vezetett a visszavágón, kiesett a Bayern a BL-ből

Hiába vezetett a visszavágón, kiesett a Bayern a BL-ből

m4sport.hu
Hiába a hatalmas mezőnyfölény, a Villarreal remekül védekezett és a hajrában a továbbjutást is eldöntötte.

A Villarreal a hajrában egyenlítve 1-1-es döntetlent ért el a Bayern München vendégeként a negyeddöntős párharc visszavágóján, így egygólos hazai győzelmét követően elsőként jutott a legjobb négy közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Az első félidőben többnyire a Villarreal térfelén zajlott a játék, de igazán komoly gólhelyzetig nem jutottak a hazaiak a szervezetten védekező vendégekkel szemben. A spanyol együttes kontrákkal próbálkozott, de Neuernek nem igazán volt védeni valója.

A második játékrész még nagyobb Bayern nyomással kezdődött, és ezt ezúttal csak az ötödik percig bírták a vendégek. Egy saját térfelükön elvesztett labda után Lewandowski 16 méterről lőtt a kapuba. A lengyel csatár 13 találattal vezeti a góllövőlistát a BL mostani kiírásában.

A folytatásban is a bajorok játszottak fölényben, a spanyolok csak villámlátogatásokat tettek a másik térfélen. A hazaiak fölénye azonban meddő volt, nem tudtak mit kezdeni a betömörülő vendégekkel, hiába birtokolták közel kétszer annyit a labdát. A meccs első 60 percében a Bayern 18 lövési kísérletéből mindössze kettő találta el a kaput.

A Bayern játékosai nem is értették mi történt (fotó: EPA)

A 83. percben Danjuma így is egyenlíthetett volna, de labdája centikkel elkerülte a kaput. A 88. percben aztán jött a sokk a német szurkolók számára, egy gyors kontra végén a mindössze négy perce pályán lévő a nigériai Samuel Chukwueze a léc alá bombázott.

A Bayern legutóbb 2018. december 12-én nem nyert BL-meccset melyen Robert Lewandowski gólt szerzett. Ez a sorozat most megszakadt, ami egyben azt is jelentette, hogy a német együttes búcsúzott a BL-től.

Mindezt úgy érte el, hogy A Bayernnek a 180 perc alatt 45 lövése volt, míg nekik két kaput eltaláló lövésük volt az egész párharc során, mindkettő gól lett.

A Villarreal mind a 13 BL/EL kieséses mérkőzésén veretlen (9 győzelem, 4 döntetlen) Unai Emery irányításával. 2005/06 után másodszor jutottak be a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. Abban a szezonban egy angol csapat, az Arsenal ellen maradtak alul 1-0-val. Most jó eséllyel ismét egy angol klub, a Liverpool várhat rájuk, amennyiben Klopp csapat túljut a Benficán, melyet az első meccsen idegenben 3-1-re legyőzött.

A játéknap másik mérkőzésén A Chelsea ugyan ledolgozta otthon összeszedett hátrányát és továbbjutásra is állt, de a Real vissza tudott jönni a meccsbe és kiharcolta a továbbjutást.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Bayern München (német)-Villarreal (spanyol) 1-1 (0-0)
gól: Lewandowski (52.), illetve Chukwueze (88.)
Továbbjutott: a Villarreal 2-1-es összesítéssel.

Real Madrid (spanyol)-Chelsea (angol) 2-3 (0-1, 1-3, 2-3), hosszabbítás után
gól: Rodrygo (80.), Benzema (96.), illetve Mount (15.), Rüdiger (51.), Werner (75.)
Továbbjutott: a Real Madrid 5-4-es összesítéssel.

További tartalmak