Musorujsag
Élő Eredmények
 
×
Élő stream csatornák X

Ancelotti: Megmutattuk, hogy képesek vagyunk a végsőkig küzdeni; Tuchel: Csalódott vagyok, ugyanakkor nagyon büszke is

Carlo Ancelotti, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője nehezen találta a szavakat az alakulat Chelsea elleni BL-továbbjutása után.

 

Összefoglaló

Carlo Ancelotti a továbbjutást követően kiemelte a Santiago Bernabéu varázsát.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Madriddal is bejuthattam az elődöntőbe. »Mélyre kellett ásnunk érte«, de nagyon boldog vagyok. Túléltük a párharcot, mert főleg a meccs vége felé elképesztő energiát mozgosítottunk annak érdekében, hogy ne essünk ki. Minden játékosom kihozta magából a maximumot, nagyon kemény este volt. Nem érdemeltük meg a kétgólos hátrányt. Szenvedtünk a pontrúgásokkal, mivel hiányzott középről Éder Militao, az első gól pedig egy odapattanó labdából született meg. Nem mutattunk vágyat a gólszerzésre, aztán a 2–0-s hátrány a csapatot lelkileg megviselte. A többit nem tudom megmagyarázni… Ennek a stadionnak van egy varázsa, ami segít a játékosoknak, hogy sose adják fel.”

„A mérkőzés egyetlen pontján sem éreztem, hogy eldőlt, főleg azért, mert a Santiago Bernabéuban játszottunk. Nehéz szavakba önteni a történteket, de ez a varázslat arra sarkall. Ez adott energiát a csapatnak ahhoz, hogy bejusson az elődöntőbe. Dani Carvajal nagyon jól teljesített a védelem közepén. Ami a cseréket illeti, meg kellett őriznem a hidegvérem, át kellett gondolnom, mit teszek majd. Azért cseréltem, hogy kicsit több energiát vigyek a játékunkba. Ezt követően két alkalommal is kényszerből kellett változtatnom. A Chelsea hatalmas erőfeszítéseket tett a rendes játékidőben, nagyon nyomott, a hosszabbításban pedig ez számunkra előnyt jelentett, mert frissebbek voltunk. Nehéz azt mondani, hogy nem nyerhetjük meg a Bajnokok Ligáját. Megmutattuk, hogy képesek vagyunk a végsőkig küzdeni.”

Thomas Tuchel, az angolok vezetőedzője csalódott, ugyanakkor büszke is.

„Csalódottak vagyunk, de ezzel együtt nagyon büszkék is. Fantasztikus összecsapást játszottunk, megérdemeltük a gólokat. Négyet is szereztünk a párharcban, ezenfelül pedig akadtak további helyzeteink is. Nem volt szerencsénk, egyéni teljesítményekkel és a támadóegységükkel vertek meg minket. Két hibánk volt, ezek voltak a Real Madrid elleni párharc kritikus pillanatai. Megérdemeltük volna a továbbjutást, de az ilyen meccseken kell a szerencse is, ez most nem volt velünk. Az odavágón nem akadt sok helyzetük, de azzal a kevés lehetőséggel is élni tudtak. Csökkenteni kell a hibák számát, de mi sajnos nem tudtuk minimálisra hozni ezt a két találkozót. Viszont nincs bennem megbánás, az ilyen vereségeket büszkén és sportemberként el lehet fogadni.”

A német tréner kiemelte játékosai alkalmazkodását.

„A csapat másként csinálta végig a megbeszélt taktikát, mint a Brentford elleni bajnokin, illetve ennek a párharcnak az odavágóján. Sosem szégyelltük jelezni, hogy a legfontosabb az, hogyn alkalmazkodunk egy bizonyos stratégiához, illetve hogy teljesítünk egy adott szerkezetben. Ez ma este elért egy bizonyos felső határt, amiért az elismerés a játékosaimat illeti. Rendkívül fegyelmezettek voltunk a labdával, ráadásul aktívak nélküle. Az együttes megmutatta a minőségét. Nagyon örülök, ez a továbblépés megfelelő módja. Ez a fajta erőfeszítés megmutatta, hogy különleges csapatom van, megvillantottuk a karakterünket, amire nagyon büszkék lehetünk.”

Tuchel hozzátette, hogy a játékvezetést tekintve némileg csalódott amiatt, hogy Marcos Alonso érvénytelenített találatánál a bíró nem ment ki, hogy maga is visszanézze a kérdéses esetet.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó
Real Madrid (spanyol) – Chelsea (angol) 2-3 (0-1, 1-3, 2-3) – hosszabbítás után
gólszerzők: Rodrygo (80.), Benzema (96.) illetve Mount (15.), Rüdiger (51.), Werner (75.)

Továbbjutott: a Real 5-4-es összesítéssel

 

Borítókép: EPA/Sergio Perez

További hírek