Musorujsag
Élő Eredmények
 

Hatgólos döntetlen az Anfielden, BL-elődöntőben a Liverpool

Hatgólos döntetlen az Anfielden, BL-elődöntőben a Liverpool

m4sport.hu
A Liverpool a lisszaboni 3–1-es győzelem után hazai pályán 3–3-as döntetlent játszott a Benficával a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, bejutott a négy közé.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Liverpool–Benfica 3–3 (1–1)
gól: Konaté (21.), Firmino (55., 65.), illetve Ramos (32.), Jaremcsuk (73.), Núnez (83.)
Továbbjutott: a Liverpool, 6–4-es összesítéssel

A Liverpool a kétgólos előny birtokában tartalékosan kezdett, Mohamed Szalah, Sadio Mané, Trent Alexander-Arnold, Andrew Robertson és Virgil van Dijk is a kispadon ült.

A Benfica veszélyeztetett először, Everton távoli lövése centikkel kerülte el a Alisson kapuját, vezetést azonban a Liverpool szerzett a 21. percben, Ibrahima Konaté Lisszabon után az Anfielden is betalált a Benficának, egy szöglet után fejjel volt eredményes. Bő tíz perc múlva egyenlített a Benfica, Goncalo Ramos gólját lesgyanú miatt visszanézte a videobíró, de végül nem talált szabálytalanságot. A szünetig nem esett több gól, köszönhetően Grimaldónak, aki nagyot mentett Firmino beadásánál, így a labda nem jutott el Luis Díazig, aki Vlahodimosz kifutása miatt üres kapura lőhetett volna.

A második félidő 10. percében újra megszerezte a vezetést a Liverpool, egy védés után a felszabadítani akaró Vertonghen a 16-osnál álló Diogo Jota elé passzolta a labdát, aki Firminót hozta helyzetbe, ő pedig az üres kapuba passzolt. Tíz perccel később Firmino duplázott, egy 16-oson belülre ívelt szabadrúgást kapásból lőtt a kapuba.

A brazil támadónak ez volt a 21. és 22. gólja liverpooli színekben az európai kupaporondon, ezzel beérte Michael Owent az örökrangsor negyedik helyén. Az élen Steven Gerrard (41) áll, Mohamed Szalah (34) a második és Sadio Mané (24) a harmadik.

Nem adta fel a Benfica, a 73. percben a kiugró Jaremcsuk talált be a kivetődő Alisson mellett a kapuba. A játékvezető először les miatt nem adta meg a gólt, amely azonban a videobíró ellenőrzése után mégis érvényesnek bizonyult. Tíz perccel később hasonló körülmények között az egyenlítés is sikerült a portugál csapatnak: a kiugró Joao Mario passzából Darwin Núnez lőtt a kapuba Alisson mellett, a játékvezető elsőre megint lest ítélt, de a VAR-vizsgálat után ezt a gólt is megadták.

Fordítania már nem sikerült a Benficának, Darwin Núnez ugyanis szerzett még egy gólt, de ez valóban les volt, így a Liverpool jutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, ahol a Villarreal lesz az ellenfele.

A másik szerdai visszavágón az Atlético Madrid parázs meccsen gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán a Manchester Cityvel, így Pep Guardiola együttese jutott a négy közé, ahol a Real Madriddal találkozik.

Borítókép: Roberto Firmino (Fotó: EPA/Peter Powell)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Modric álomgólpasszától mindenki elalélt: Múzeumban kellene mutogatni
Kedden este a Real Madrid horvát középpályása a Chelsea elleni BL-negyeddöntő visszavágóján 0-3-nál, amikor csapat kiesésre állt egy olyan gólpasszt osztott ki, ami - mint később kiderült - az első nagy ütés volt, hogy az ellenfél végül padlóra kerüljön, kiessen. Futballszakértők, ex és jelenleg labdarúgók dicsőítik Modric megmozdulását, ahogy külsővel egy 30 méteres tűpontos passzt adott brazil csapattársának, Rodrygónak, akinek csak be kellett passzolni a labdát a hálóba.
Bajnokok Ligája