Musorujsag
Élő Eredmények
 

A Liverpool csapatkapitánya szerint Unai Emery is kivette a részét a mostani Pool megszületéséből

A Liverpool csapatkapitánya szerint Unai Emery is kivette a részét a mostani Pool megszületéséből

m4sport.hu | Szerző: BP
„Ott, akkor valami nagyon különleges kezdődött el” – így emlékszik vissza a 2015/16-os Európa-liga-döntőt követő éjszakára a Liverpool csapatkapitánya, Jordan Henderson.

A szerdán 21 órakor kezdődő Liverpool–Villarreal BL-elődöntőt az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

A szóban forgó fináléban az Unai Emery által irányított Sevilla volt a Pool ellenfele, és az El-specialista andalúzok (zsinórban három, hat év alatt négy kupagyőzelem) megállították az esélyesebbnek vélt angol gárdát Jürgen Klopp első liverpooli idényében.

Az Emery Sevillájától elszenvedett vereség mély nyomott hagyott Jordan Hendersonban, aki a szerdai Liverpool–Villarreal BL-elődöntőt megelőző sajtótájékoztatón mesélt arról, hogy máig nem feledi azt a bázeli estét, ami szerinte alapjaiban változtatta a sorsukat.

A csapatkapitány visszaemlékezése szerint a 3–1-es kudarc után az egész csapat nagyon letörten tért vissza a szállodába, valószínűleg mindenki a szobájában lógatta volna az orrát, Klopp viszont összehívta a társaságot, és a hotel bárjában együtt töltötték az éjszakát.

„Úgy érzem – amit szerintem ő már akkor tudott -, hogy ott, akkor valami nagyon különleges dolog kezdődött el. Az az este mindannyiunk agyában ott ragadt” – fűzte hozzá.

Az elveszített El-finálét követő idényben a vörösök bajnoki negyeddikként kvalifikálták magát a Bajnokok Ligájába, majd egy amolyan átmeneti év után, 2018-ban már a BL-ben döntőhettek. Bár akkor kifogott rajtuk Loris Karius a Real Madrid, a következő kiírás már az övék volt, tavalyelőtt pedig a 30 éve várt bajnoki cím is összejött a Premier League-ben.

De hogy mennyire különleges dolog is kezdődött el a Bázelben, arra éppenséggel a Villarreal elleni meccsek és következő hetek is választ adhatnak, hiszen a Ligakupa már zsebben, és a bajnokságban, a BL-ben és az FA-kupában is versenyben van a csapat, azaz négy trófea is összejöhet egy idényen belül, ami egyedülálló teljesítmény lenne.

„Nagyon sok van még hátra. Jól tudom, hogy a fociban milyen gyorsan változhatnak a dolgok. Elég pár rossz meccs, és mindennek vége. Szóval az összpontosításon van a hangsúly. Azon, hogy mindig a következő meccsre koncentráljunk, függetlenül attól, hogy milyen sorozatban játsszuk, és mindent adjunk ki magunkból. Aztán a szezon végén meglátjuk, mire lesz az elég” – így a 31 éves középpályás.

Borítókép: EPA/PETER POWELL

További tartalmak