Musorujsag
Élő Eredmények
 
×
Élő stream csatornák X

Guardiola: Madridban is győzni akarunk

Josep Guardiola, a Manchester City és Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője is úgy látja, hogy csapata továbbjuthat a labdarúgó Bajnokok Ligája fináléjába, miután az elődöntő első mérkőzését kedden 4–3-ra nyerte az otthon játszó angol alakulat.

Jó meccs volt sok minőségi játékossal – fogalmazott Guardiola a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. – Most győztünk, pihenünk egy kicsit, majd szombaton Leedsben játszunk bajnokit, és megyünk Spanyolországba a visszavágóra. Ahhoz, hogy a Bajnokok Ligáját megnyerjük, fontos, hogy megoldjuk a velünk szembe jövő feladatokat. Az eredmény lehetett volna jobb is, de tudjuk, hogy Madridban nem lesz könnyű dolgunk attól függetlenül, hogy egy- két- vagy háromgólos előnnyel utazunk oda. A párharc mindkét mérkőzésén jól kell teljesítenünk, ezt megtettük tegnap az első meccsen, és ugyanígy kell cselekednünk a visszavágón is. Nem panaszkodom sem az eredményre, sem pedig a teljesítményre, nagyon büszke vagyok arra, ahogy a csapatom játszott. Megpróbáltunk nyerni, nagyon bátrak voltunk labdával és anélkül is, sok helyzetet dolgoztunk ki. Nem mondanám, hogy megérdemeltük ezt az eredményt, de nagyon jól játszottunk. A jövő heti találkozó remek lehetőség arra, hogy megmutassuk, milyen csapat is vagyunk. Azért megyünk oda, hogy megnyerjük azt a mérkőzést is.”

Carlo Ancelotti a 4–3-as vereség ellenére sem volt elkeseredett. A Real Madrid vezetőedzője elégedett volt csapata támadásban nyújtott teljesítményével, viszont hangsúlyozta, hogy védekezésben sokat kell javulniuk a visszavágóra.

„Rendkívül rosszul kezdtünk, túl puhák voltunk, két könnyű gólt adtunk a Manchester Citynek – mondta az olasz tréner. – Onnantól viszont a csapatom ugyanazt az arcát mutatta, mint amit az előző két fordulóban a Chelsea és a PSG ellen. Jól reagáltunk és harcoltunk a meccs végéig. A találkozó tanulsága egyértelmű: sokkal jobban kell védekeznünk, ilyen egyszerű. Támadásban egész jók voltunk, sok helyzetet alakítottunk ki. A végletek mérkőzése volt a mi szempontunkból. Jobban kell védekeznünk, ez nagyon fontos. Ez egy olyan vereség, amely életben tartott bennünket. Azt hiszem, képesek leszünk problémákat okozni ellenfelünknek a visszavágón. Igaz, csalódott voltam a meccs elején, a találkozó első harmadában sok párharcot elvesztettünk, két elkerülhető gólt kaptunk. Karim Benzema megint rendkívüli módon játszott.”

Carlo Ancelotti és Pep Guardiola (Fotó: EPA/Peter Powell)

Az elődöntő nyitó felvonásán az angolok bő tíz perc alatt kétgólos előnyre tettek szert, így a Real Madrid rendre csak futott az eredmény után. A City viszont hiába vezetett háromszor is két találattal, a királyi gárda – elsősorban a duplázó Benzema vezérletével – mindig vissza tudott zárkózni.

A visszavágót jövő szerdán rendezik Madridban. A másik ágon a Liverpool szerdán fogadja a párharc első mérkőzésén a Villarrealt.

Borítókép: Josep Guardiola és Carlo Ancelotti (Fotó: MTI/EPA/Peter Powell)

További hírek