Musorujsag
Élő Eredmények
 
×
Élő stream csatornák X

A Chelsea kereste a legtöbbet, az FTC a legkevesebbet a BL előző kiírásában

A labdarúgó Bajnokok Ligája előző kiírásában a végső győztes Chelsea kereste a legtöbb pénzt, míg a Ferencváros a legkevesebbet.

 

A szerdán nyilvánosságra hozott lista szerint az angol klub 120 millió eurónak (44.4 milliárd forint) örülhetett a trófea mellett, ezzel döntős ellenfelét, a Manchester Cityt (119), valamint a két elődöntős csapatot, a Real Madridot és a Paris Saint-Germaint (110) előzte meg a kereseti listán.

A 32 együttest számláló főtáblán az utolsó helyre a Ferencváros szorult, amely így is 18.45 millióval (6.8 milliárd forint) gazdagodott annak nyomán, hogy a Barcelonával, a Juventusszal és a Dinamo Kijevvel azonos csoportban szerepelve egy pontot gyűjtött.

A klubok összesen 1.9 milliárd eurón osztoztak, de ez az összeg a jelenlegi és a következő két idényben már kétmilliárd fölé kúszik. A kimutatás kitér a második számú kupasorozatra, az Európa-ligára is, amelynek összdíjazása mindössze 28 százalékát teszi ki a BL-ének, azaz 541 millió euróhoz jutottak a résztvevő klubok. A győztes Villarreal pedig 33.1 millióval gazdagodott.

 

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

További hírek