Musorujsag
Élő Eredmények
 
×
Élő stream csatornák X

Az UEFA elnöke a BL-döntő előtt: A Real Madridnak kilenc élete van, mint a macskáknak

Hamarosan megkezdődnek az európai kupadöntők, szerdán a Európa-liga fináléját rendezik a német Eintracht Frankfurt és a skót Glasgow Rangers részvételével, de a legnagyobb érdeklődést érthetően a Bajnokok Ligája kíséri. Alexander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség elnöke külön kiemelte, hogy a BL-döntőbe a nőknél a Barcelona, a férfiaknál pedig a Real Madrid képviselteti magát, két olyan klub, amelyek forszíroznák az Európai Szuperligát, amelyet az UEFA egyértelműen ellenez.

Az UEFA szlovén elnöke Ceferin megragadta az alkalmat arra, hogy dicsőítse az általa vezetett szervezetet, különösképpen kiemelve, mennyire tiszta és sportszerű a szövetség.

“Nincs különösebb problémám a Real Madriddal, habár jelen pillanatban semmilyen kapcsolatom nincs a vezetőségével. Az, hogy a Real ott van a döntőben, tökéletes bizonyítéka annak, hogy mennyire tiszták az UEFA versenyei. A Real Madrid és a Barcelona is ott van a Bajnokok Ligája döntőiben. Senki nem avatkozott be” – nyilatkozta a szlovén 24ur.com-nak a sportvezető.

A férfidöntő előtt az esélyeket is latolgatta Ceferin.

“Az elődöntőben kétségeim voltak afelől, hogy a Real Madrid kiejtheti a Manchester Cityt, főként, hogy az első mérkőzésen kikapott. Úgy tűnik, hogy a Real Madridnak kilenc élete van, mint a macskáknak. Egy nagyon tapasztalt csapatról beszélünk, de a véleményem szerint a védelmük nagyon rossz. Viszont, van egy csodálatos Karim Benzemájuk, akiről már többször is nyilatkoztam, hogy a labdarúgás történetének egyik legalulértékeltebb játékosa. Luka Modric pedig… minél öregebb, annál jobb lesz. Ugyanakkor a Liverpoolnak fiatalabb játékosai vannak, akiknek így is nagy döntős tapasztalata van, ami nagyon fontos egy ilyen meccs előtt. Egy hihetetlenül érdekes fináléra számítok” – mondta az esélyekről Ceferin.

Borítókép: Aleksander Ceferin (Fotó: EPA/CHRISTIAN BRUNA)

További hírek