Musorujsag
Élő Eredmények
 

A 2018-as drámai BL-döntő után a játékvezetők egy rekesz sörrel ünnepeltek a vesztes öltözője mellett

A 2018-as drámai BL-döntő után a játékvezetők egy rekesz sörrel ünnepeltek a vesztes öltözője mellett

m4sport.hu
Szombaton este rendezik Párizsban a Bajnokok Ligája döntőjét az angol Liverpool és a spanyol Real Madrid részvételével. Nem kell sokat menni visszafelé menni az időben egy hasonló párosításhoz, hiszen 2018 májusában is ez a két csapat játszotta a finálét. Akkor a Zinedine Zidane által irányított királyiak nyertek 3-1-re egy drámai, sok szempontból egyedi mérkőzésen. Jürgen Klopp segítője egy évvel az elbukott finálé után visszaemlékezett a fájó napra és egy nem mindennapi epizódra mutatott rá, ami akkor nagyon fájt nekik.

Peter Kraweitz, Jürgen Klopp segítője a Liverpoolnál a The Athleticnek mesélte el azt a számára felfoghatatlan történetet, hogy a 2018-as Bajnokok Ligája-döntő után a játékvezetők az öltözőben hallhatóan buliztak, fennhangon énekeltek, még egy rekesz sör is volt náluk.

Aki látta a 2018-as BL-döntőt, soha nem felejti. A Liverpool drámai körülmények között veszítette el 3-1-re a Real Madriddal szemben, egy olyan mérkőzésen, amelynek több olyan fordulópontja is volt – az angol csapat kárára -, ami nem nevezhető mindennapinak a futballban, de azon a májusi napon csőstül jött a baj.

A 31. percben le kellett cserélni a Vörösök egyik legjobbját, Mohamed Szalaht, mert a madridiak védője Sergio Ramos kíméletlenül a földre vitte. Olyan fájdalmai voltak az akkor (is) kirobbanó formában játszó egyiptominak, hogy nem lehetett a pályán hagyni.

A Pool német kapusa – aki addig a szezon folyamán végig megbízhatóan védett – két olyan hibát vétett, amely gyakorlatilag megpecsételte csapata sorsát.

A másik oldalon Gareth Bale pedig olyan ihletett formában focizott azon a napon a Liverpool ellen, hogy képtelenség volt ellene tenni: duplázott, ráadásul ollózós gólja örökké a Real-hívők emlékezetébe vésődött.

Letaglózó volt ez a vereség a Liverpool számára, nehezen emészthető, az meg már olaj volt a tűzre, amit Klopp jobbkeze, Peter Krawietz mesélt el egy évvel a történtek után. A szerb játékvezető, Milorad Mazic és stábja is önfeledt ünneplésbe kezdett.

“Kijevben olyan volt az öltöző, mint egy siralomház. Képzeld el, hogy belépsz oda úgy, hogy az egyik srác (Szalah) azóta megjárta a kórházat, visszatért, fájdalmai vannak és bőg. Közben hallod, hogy odébb az ellenfél ünnepel. Aztán hallod, hogy a melletted lévő szobában a bírók is ünnepelnek. Azt mondjuk nem tudom, miért? De énekeltek és buliztak egy rekesz sör kíséretében. Borzasztó volt a számunkra. Nehéz ilyenkor megfelelően reagálni, de ez is része a teljes képnek. Erőt és tartást kell mutatnod, ez a jó hozzáállás”– emlékezett vissza Kraweitz, aki már akkor érezhette, hogy eljöhet még az ő idejük.

“Igen, nagyon fájt ez nekünk, de nem küldtek minket a padlóra. Ott voltunk, de ez nem a vég” – mondta derűlátóan.

A fájdalmasan elbukott finálé után a következő évben is eljutott a sorozatban az utolsó mérkőzésig a Klopp-gárda, amely ne kegyelmezett a Tottenhamnek, 2-0-ra nyert, a 2018-ban zokogó Szalah és társai a magasba emelhették a trófeát.

Gyógyír a sebekre, de az igazán nagy elégtétel a szombat esti döntő – és annak megnyerése – lehet a Liverpoolnak a Reallal szemben. Ha nem is hibátlan, de kiemelkedő szezont fut az angol csapat. Hazai porondon megnyerte a liga- és az FA-kupát, a bajnokságban pedig egyetlen ponttal előzte meg a bajnok Manchester City. A hab a tortán a spanyol bajnok legyőzése lenne a BL 2021/2022-es szezonjának utolsó meccsén.

“Bárkit megkérdezhetsz (Liverpoolban), mindeki azt fogja mondani, hogy erre a meccsre várt. Én is ezt a meccset akartam. A Real Madriddal akartam játszani, nem a Cityvel. Elképesztő csapat egy hatalmas edzővel, mindig hangoztattam, amikor kérdezték, hogy a Madridot akarom ellenfélnek” – nyilatkozta a Sky Sportnak az elődöntők után Szalah, akinek 2018-ban a Ramosszal történő találkozás után kiugrott a válla.

Borítókép: Kijev, 2018. május 26. Mohamed Salah, a Liverpool (b) és Sergio Ramos, a Real Madrid játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjében a kijevi Olimpiai Stadionban 2018. május 26-án. (MTI/AP/Darko Vojinovic)

További tartalmak