Musorujsag
Élő Eredmények
 
×
Élő stream csatornák X

Jürgen Klopp: Nem ez az első alkalom a pályafutásom során, hogy nagy meccsek előtt felröppennek Bayern-pletykák

A Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-döntő előtt a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp bizakodó Thiago és Fabinho játékát illetően, érdekes ötletnek minősítette a stadion gyepének közvetlenül a finálé előtti lecserélését, de beszélt a Sadio Manéról felröppenő pletykáról is.

„Nagyon jó a hangulat, izgatott vagyok, hogy itt lehetek. Kezdem megérezni a stadiont és a helyszínt. Thiago és Fabinho is egyre jobb állapotban van. Fabinho rendesen edzett, Thiago tegnap a csapattal együtt dolgozott, ez ma is így lesz” – mondta a Liverpool menedzsere a BL-döntő előtti pénteki sajtótájékoztatón.

Klopp arra a kérdésre, milyen érzés lenne a 2019-eshez képest, ha a Liverpool megnyerné ezt a döntőt, azt monda: “Fogalmam sincs, milyen lesz, ha megnyerjük. Ezt a kérdést a meccs után kell feltennie nekem”.

„A Real Madrid a legtöbb elsőséget begyűjtő klub a Bajnokok Ligájában, egyes játékosok ötödször nyerhetik meg, a menedzser negyedszer, ezt a tapasztalatot nem szerezhetjük meg egyik napról a másikra. Mi is tapasztaltak vagyunk, öt év alatt a harmadik döntőnk. Ez különleges” – vélekedett.

Az 54 éves menedzser szerint a 2018-ban elveszített, Real Madrid elleni döntő nem az egyetlen motiváció a szombati napra, Mohamed Szalah bosszúvágya pedig nem probléma, minden játékosát más dolog ösztönzi.

„Nem kell aggódnunk amiatt, hogy ez túlságosan átveszi az irányítást, ez teljesen normális. Mindannyian vesztettünk aznap, de ő korán megsérült a mérkőzésen, nagyon jó formában van, de akkor is abban volt. Ez egy normális érzés, amit mindannyian érzünk, és mindenkit más motivál. Huszonhat játékosom van itt, akiket mind más motivál, és ez teljesen rendben van. Nincs ezzel semmi bajom – vélekedett Klopp. – Az egyedüli probléma az, ha ez az egyetlen motiváció, de a legtöbb esetben nem ez a helyzet. Az normális, hogy Szalah helyre akarja hozni a dolgokat. Nem felejtettük el, ami akkor történt, de az már régen volt, és nagyon sok okunk van arra, hogy holnap este minden tőlünk telhetőt beleadjunk. Ez lehet az egyik ok, de nem az egyetlen.”

Mohamed Szalah csapata edzésén a Stade de France stadionban. (MTI/EPA/Yoan Valat)

Jürgen Klopp rengeteg kérdést kapott a döntőnek otthont adó Stade de France csütörtökön lecserélt gyepszőnyegével kapcsolatban.  Láthatóan meglepődött a helyzeten, de igyekszik nem panaszkodni, miközben hangsúlyozza, hogy pontosan ugyanolyan a pálya az ő csapata és a Real Madrid számára is.

„Mindkét csapatnak ugyanazok a körülményei. Általában amikor a fű újnak tűnik, az jó hír. Ez csütörtök óta új. Nem a legjobb hír, de a tervek szerint egy normális edzést fogunk tudni tartani” – fogalmazott Klopp, majd a sajtótájékoztató után meg is tartotta csapata edzését, de az újságírók még tovább faggatták a német szakvezetőt.

„Valaki úgy gondolta, hogy jó ötlet lenne egy nappal a meccs előtt új gyepet hozni a stadionba. Érdekes ötlet, de nem szegte kedvemet. Mindkét csapatnak ugyanazok a körülményei, szóval nincs vele semmi bajom” – tette hozzá.

Klopp szerint Carlo Ancelotti is hasonlókat fog mondani, hiszen a Real Madrid a Liverpool után fog edzeni, de szerinte nem lényeges a pálya, ha az ember saját csapata nyer. „Rá fogunk menni, és talán rendben lesz. Remélem, senki nem csinál olyan hírt, hogy a pálya miatt nyafogok, mert nem így van” – mondta a Liverpool menedzsere.

Sadio Mané, a Liverpool támadója csütörtökön bejelentette, hogy a Bajnokok Ligája-döntő után beszél a jövőjéről. Francia sajtóinformációk szerint az egyezkedések elkezdődtek a háttérben: Hasan Salihamidzic, a Bayern München sportigazgatója múlt héten találkozott a játékos ügynökével Mallorcán – az újságírók természetesen erről is kérdezték a Liverpool menedzserét.

„Sadio élete formájában van. Kiváló teljesítményt nyújt, öröm nézni őt az edzéseken és a mérkőzéseken. A futball sokat követelt tőle idén, hosszú szezon volt, de az egyik legsikeresebb számára és számunkra is” – mondta. – A Bayern-pletykák pillanatnyilag kevésbé érdekelnek, kizárólag erre a meccsre koncentrálunk. Nem ez az első alkalom a pályafutásom során, hogy nagy meccsek előtt felröppennek Bayern-pletykák. Ezzel azonban egyáltalán nincs semmi probléma” – tette hozzá Klopp.

A német menedzsert arról is megkérdezték, szerinte ki a favorit a Bajnokok Ligája döntőjében. „Nem tudom, nem tudok egyszerű választ adni – kezdte Klopp. – Ha megnézzük a klubok történelmét és azt, hogy a Real Madrid milyen feltámadásokat produkálva jutott tovább, akkor azt mondhatom, a tapasztalatuk miatt ők. Azt akarom, hogy teljesen önmagunkat adjuk ezen a meccsen, ha a legjobb formánkat hozzuk, akkor nehéz ellenünk játszani. A legfőbb gondom az, hogy önmagunk legyünk és magabiztosak, nem tudom ki a favorit, és nem is igazán érdekel” – mondta.

Jürgen Klopp a Liverpool pénteki edzésén. (EPA/YOAN VALAT)

Jürgen Kloppot a 2018-as döntőről is kérdezték, amelyet a Liverpool elvesztett a Real Madrid ellen. „Nem tudtunk reagálni. Kulcsjátékosok tértek vissza sérülésből. Szalah megsérült. A kapusunk agyrázkódást kapott. Szóval… történtek dolgok, de meg kell tanulnod a leckét, hogy győzni tudj. A fiúk hatalmasat fejlődtek az elmúlt években. Egy óriási klubhoz tartozunk. Pontosan a megfelelő játékosok ehhez a klubhoz”.

Azonban úgy véli a 2018-as döntőnél fontosabb volt a 2019-es, amelyet a Liverpool 2–0-ra meg tudott nyerni a Tottenham ellen.

Klopp arra a kérdésre, hogy a Liverpoolnak kell-e meglepetést okoznia, hogy legyőzze a Real Madridot azt mondta: „Ha valami meglepőt teszek, akkor a játékosok azt gondolhatják, hogy ideges vagyok. Úgy gondolom, ha mindig a megfelelő dolgokat csinálod, az a döntőre is jó lesz, de ennek a legmagasabb szintűnek kell lennie” Nem váratlanul vagyunk itt. Megérdemeltük ezt a döntőt is. Igazán kellemetlen ellenfél vagyunk, annak is kell lennünk” – vélekedett.

A Bajnokok Ligája döntőjét szombaton 21:00-tól élőben tekintheti meg az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.

Borítókép: EPA/Alexander Hassenstein / UEFA

További hírek