Musorujsag
Élő Eredmények
 

Videó: „Vadállatként bánnak velünk” – Liverpool-szurkolók beszámolója a káosz közepéből

m4sport.hu
Szombat este a Real Madrid 1–0-ra legyőzte a Liverpoolt a labdarúgó Bajnokok Ligája párizsi döntőjében. Az angol szurkolók számára azonban nemcsak a mérkőzés végeredménye, de már az eleje is traumatikus volt: több liverpooli fanatikust érvényes jeggyel sem engedtek be a Stade de France-ba, mások kétségbeesetten másztak át a korlátokon, a francia rendőrség könnygázzal próbálta megfékezni a fanatikusokat.

A Real Madrid elképesztő csodájáról, Courtois fantasztikus védéseiről, de sajnos a 37 perces késésről is emlékezetes maradhat a labdarúgó Bajnokok Ligája 2021/2022-es döntője. Az első hírek arról szóltak, hogy a francia fővárosban uralkodó közlekedési káosz miatt sok néző csak késve érkezett a stadionhoz, az AP amerikai hírügynökség viszont arról számolt be, hogy a létesítménybe számos Liverpool-drukker jegy nélkül próbált meg bejutni. Közben többen összetűzésbe kerültek a rendezőkkel, de több ezren érvényes belépővel rekedtek a kerítéseken kívül és egyre több információ érkezett botrányos szervezésről.

Később több videó is napvilágot látott arról, hogy liverpooli fanatikusok – minden bizonnyal érvényes jeggyel nem rendelkezők is – átugráltak a stadion kerítésén, miközben a rendőrök könnygázzal próbálták fékezni az indulatokat – mérsékelt sikerrel.

Az angol fanatikusok – akik közül sokan már jóval a meccs kezdete előtt, mások viszont a párizsi közlekedési nehézségek miatt csak később érkeztek – természetesen rendkívül felháborodottan nyilatkoztak az események közepette:

„Azt mondták, hogy érjünk ide hamarabb, ide is értünk mindannyian két és fél, három órával ezelőtt. Erre teljes itt a káosz, egyszerre csak egy kapu van nyitva, majd hirtelen azt is becsukják. Az emberek rémültek, hogy nem jutnak be, senki nem mond semmit, és amint egy szurkoló megszólal, azonnal könnygázt vetnek be. Nevetséges” – állítja egy Liverpool-szurkoló.

Egy másik fanatikus még rosszabbul járt, ugyanis fia és barátai is kívül ragadtak:

„Teljesen sokkoló, ami történik. 18:10-kor már itt voltam a bejáratnál, olvasom a kijelzőn, hogy késik a meccs. Olyan, mintha újra 1989-ben lennénk. A fiam itt áll kint, kisétáltam ide, erre láttam, hogy mindenkire könnygázt fújnak. Gyerekekre is.”

„Többezer szurkoló kint áll érvényes belépővel, de csak könnygázt kapnak – kontráz egy másik drukker. – Vadállatként bánnak velünk, ez egy szégyen, ráadásul az egészségünkre is ártalmas. Láttunk már ehhez hasonlót korábban, és újra megtörténik.”

Utóbbi szurkoló nyilatkozata közben is a szeméhez kapott, de a videóban látszik, hogy a bevetett könnygáz rendőröknek is okozott fájdalmat.

Akárhogy is, hiába játszott BL-döntőt a csapat, szombat este biztosan nem volt jó Liverpool-szurkolónak lenni.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: Courtois volt a BL-döntő hőse
Thibaut Courtois-t választották a BL-döntő emberének, nem érdemtelenül: a Real Madrid belga kapusa nagy napot fogott ki, bravúrt bravúrra halmozott a Liverpool elleni fináléban.
Bajnokok Ligája
Videó: botrány és káosz a BL-döntő előtt, rengeteg szurkoló rekedt a stadionon kívül
A Real Madrid–Liverpool Bajnokok Ligája-döntő 21 órára kiírt kezdőrúgása folyamatosan későbbre tolódott – több ezren rekedtek a stadionon kívül. Helyszíni riporterek beszámolója szerint jeggyel rendelkező szurkolók vártak órákat a beengedésre, de gáz és paprikaspray-vel fújták le őket. Akadt olyan, aki elveszítette testvérét a tumultusban és már nem is volt kíváncsi a mérkőzésre, ami végül 21:37 perckor kezdődött.
Bajnokok Ligája
A Reálé lehet a valaha volt legnehezebb út…
Különleges podcast Párizsból, emlékekkel, esèlylatolgatással, élményekkel a Bajnokok Ligája-döntő előtt, amelyet a Liverpool és a Real Madrid vív a francia fővárosban.
Bajnokok Ligája