Musorujsag
Élő Eredmények
 

Az UEFA független vizsgálatot rendelt el a BL-döntővel kapcsolatban

Az UEFA független vizsgálatot rendelt el a BL-döntővel kapcsolatban

MTI
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) független vizsgálatot rendelt el a Bajnokok Ligája szombati fináléját megelőző botrányos történésekkel kapcsolatban.

 

Az UEFA hétfő esti közleménye szerint a jelentést független szakértők állítják össze, és a felülvizsgálat elkészítését a portugál Tiago Brandao Rodrigues fogja vezetni, aki pro bono, azaz a közjó érdekében vállalta a feladatot.

Az UEFA kiemelte: a párizsi fináléban érintett valamennyi döntéshozó szerv és résztvevő álláspontját megvizsgálják majd. Minden oldalról bizonyítékokat gyűjtenek, az UEFA pedig a független jelentés kézhezvételét követően tesz majd további lépéseket.

A Real Madrid és a Liverpool összecsapása 36 perces csúszással kezdődött el, az első helyi beszámolók szerint azért, mert a szurkolók késve érkeztek a párizsi Stade de France-hoz. Később azonban kiderült, hogy a létesítmény bejáratainál tumultuózus jelenetek alakultak ki, sokan jegy nélkül vagy hamis jeggyel próbáltak bejutni.

A rendőrség több mint száz embert vett őrizetbe, 230-an megsérültek. A finálé 1-0-s madridi sikerrel végződött.

 

Borítókép: EPA/YOAN VALAT

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: „Vadállatként bánnak velünk” – Liverpool-szurkolók beszámolója a káosz közepéből
Szombat este a Real Madrid 1–0-ra legyőzte a Liverpoolt a labdarúgó Bajnokok Ligája párizsi döntőjében. Az angol szurkolók számára azonban nemcsak a mérkőzés végeredménye, de már az eleje is traumatikus volt: több liverpooli fanatikust érvényes jeggyel sem engedtek be a Stade de France-ba, mások kétségbeesetten másztak át a korlátokon, a francia rendőrség könnygázzal próbálta megfékezni a fanatikusokat.
Bajnokok Ligája
Videó: botrány és káosz a BL-döntő előtt, rengeteg szurkoló rekedt a stadionon kívül
A Real Madrid–Liverpool Bajnokok Ligája-döntő 21 órára kiírt kezdőrúgása folyamatosan későbbre tolódott – több ezren rekedtek a stadionon kívül. Helyszíni riporterek beszámolója szerint jeggyel rendelkező szurkolók vártak órákat a beengedésre, de gáz és paprikaspray-vel fújták le őket. Akadt olyan, aki elveszítette testvérét a tumultusban és már nem is volt kíváncsi a mérkőzésre, ami végül 21:37 perckor kezdődött.
Bajnokok Ligája