Musorujsag
Élő Eredmények
 

Az UEFA bocsánatot kér a szurkolóktól a BL-döntő előtti kaotikus állapotokért

Az UEFA bocsánatot kér a szurkolóktól a BL-döntő előtti kaotikus állapotokért

m4sport.hu
A francia kormány már a szövetség előtt két nappal bocsánatot kért a párizsi BL-döntő előtt kialakult káoszért.

Az UEFA (Európai Labdarúgó Szövetség) pénteken közleményt adott ki, amelyben elnézést kért a szurkolóktól a múlt hétvégi párizsi Bajnokok Ligája-döntő előtti kaotikus jelenetek miatt.

A közleményben kiemelik, független vizsgálatot indítanak annak megállapítására, hogy mi vezetett ahhoz, hogy a szurkolóknak nem sikerült időben és szabályosan bejutniuk a Stade de France-ba.

A szurkolók stadionba jutása kaotikusra sikeredett, ezért a Real Madrid–Liverpool döntő fél órával később kezdődött. Az amúgy is feszült helyzet a stadionon kívül tovább fokozódott, amikor a rendőrök paprika spray-vel próbálták megfékezni a szurkolókat, akik megpróbáltak bejutni a helyszínre.

Az UEFA korábban azt kommunikálta, a kialakult helyzetért a későn érkező szurkolók voltak a felelősek, később ezt annyiban finomították, hogy elismerték, kisebb biztonsági problémák is felmerültek. Később mindkét érintett klub hivatalos közleményben kérte, hogy vizsgálják ki, kik a felelősök a szurkolóikat ért incidensek miatt.

Hétfőn a szervezet bejelentette, független testületet állítanak fel és a párizsi fináléban érintett valamennyi döntéshozó szerv és résztvevő álláspontját megvizsgálják majd. Minden oldalról bizonyítékokat gyűjtenek, és a független jelentés kézhezvételét követően tesznek majd további lépéseket.

A francia kormány az eset után két nappal már elnézést kért az érintettektől. Az eset kapcsán a rendőrség több mint száz embert vett őrizetbe, 230-an megsérültek. A finálé 1-0-s madridi sikerrel végződött.

Borítókép: Liverpool-szurkolók tolonganak a Stade de France-nál a Real Madrid elleni BL-döntő előtt (Fotó: MTI/AP/Christophe Ena)

További tartalmak