Musorujsag
Élő Eredmények
 
×
Élő stream csatornák X

Csercseszov: Előny a Tobolnak, hogy zajlik a kazah bajnokság, de mi is felkészülten várjuk az idény kezdetét

A Ferencváros futballcsapata július 6-án, szerdán, magyar idő szerint 16.00-tól a kazah bajnok FC Tobol vendégeként kezdi meg idei nemzetközi kupaszereplését az UEFA Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában. A mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón a magyar bajnok edzője, Sztanyiszlav Csercseszov és védője, Adnan Kovacevic válaszolt az újságírók kérdéseire.

“Kedden érkeztünk meg Kazahsztánba. Hosszú és fárasztó volt az út, de minden a tervek szerint történt. Nagyon kényelmes volt a repülőút, ami nem volt rövid, ám ettől függetlenül megfelelően fel vannak készítve a játékosok. Nehéz lenne előre megmondani, hogy mi fog történni szerdán, de mi mindenre készen állunk. Ami a felkészülésünket illeti, hasonló helyzetben voltunk, mint a legtöbb csapat: teljes kerettel csupán három edzőmeccset játszottunk, sokáig több válogatott futballistát is nélkülöznünk kellett. Ezzel együtt is úgy gondolom, hogy maximálisan kihoztuk ebből az időszakból, ami benne volt” – mondta Csercseszov.

Arról még nem akart beszélni az orosz mester, hogy milyen felállásban lépnek pályára a zöld-fehérek.

Az új játékosok elvégezték a megfelelő munkát a csapattal, szerda estig van időnk arra, hogy eldöntsük, valamelyikük debütálhat-e. Nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen egyetlen együttes sem lesz véletlenül bajnok. Talán némi előnyt jelenthet a Tobol számára, hogy a kazah bajnokság jelenleg is zajlik, ennek ellenére mi is felkészülten várjuk az idény kezdetét. A sajtótájákoztató előtt még nem volt lehetőségem jobban szemügyre venni a gyepszőnyeget, úgy tudom, hosszú ideje nem rendeztek mérkőzést rajta. Kostanayban a megérkezésünk óta sokkal hűvösebb van, mint Budapesten, az otthoni 35 fokos hőség után a szerdai időjárás olyan lesz, mintha tél lenne – folytatta a zöld-fehérek mestere.

A Ferencváros bosnyák hátvédje tömör, de határozott véleményt fogalmazott meg.

“Szerintem megfelelően sikerült felkészülnünk az ellenfélből. Kielemeztük a Tobol játékát, tudjuk, hogy mit kell tennünk a pályán” – állította Adnan Kovacevic.

A mérkőzést az m4sport.hu élőben közvetíti.

Borítókép: ztanyiszlav Csercseszov és Adnan Kovacevic (Forrás: fradi.hu)

További hírek