Musorujsag
Élő Eredmények
 

A budapesti meccs miatt büntették a Slovant, nem mehetnek pozsonyi drukkerek a pireuszi El-visszavágóra sem

A budapesti meccs miatt büntették a Slovant, nem mehetnek pozsonyi drukkerek a pireuszi El-visszavágóra sem

mti
Az Európai Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága megbüntette a Slovan Bratislavát: a szlovák klubot szurkolóinak a Ferencváros otthonában 2–1-re megnyert Bajnokok Ligája-selejtezőn tanúsított viselkedése miatt marasztalta el a testület.

A múlt szerdai összecsapáson a szlovák drukkereknek többször is rasszista megnyilvánulásai voltak, emiatt 40 ezer eurós büntetést kapott az egyesület. A Slovannak ezen kívül pályára hajított tárgyakért 25 ezer, pirotechnikai eszközök használatáért 13 ezer eurót kell fizetnie.

További büntetésként a pozsonyi gárda otthonában nem lehet majd nyitva a Slovan ultrái számára fenntartott C-szektor a görög Olmypiakosz ellen augusztus 11-én sorra kerülő Európa-liga-selejtezőn, az üres helyekre pedig rasszizmust elutasító molinót kell kihelyezni.

A Slovan-drukkerek ezen kívül nem kísérhetik el kedvenceiket a párharc görögországi felvonására, és amennyiben egy későbbi UEFA-mérkőzésen hasonlóképpen viselkednek, két évig nem utazhatnak idegenbeli találkozóra.

A Ferencváros a hazai vereség után most szerdán 4–1-re nyert vendégként, ezzel a BL-selejtező harmadik fordulójába jutott.

Borítókép: Ferencváros – Slovan Bratislava BL-selejtező (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Csercseszov örül a revánsnak, de még nincs itt az ideje az ünneplésnek
Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző annak nem tulajdonít nagy jelentőséget, hogy az 1992-es, 4–1-es vereségért éppen 4–1-es győzelemmel vágott vissza a Ferencváros a Slovan Bratislavának, de annak örül, hogy sikerült revánsot venni a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.
Magyar futball
Csercseszov a Slovan kiütése után: Nem rossz!
Sztanyiszlav Csercseszov olyan higgadtan értékelte a Slovan Bratislava elleni továbbjutást a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében, mint amilyen egyszerűséggel gratulált a futballistáinak a visszavágó 4-1-es megnyerése után.
Magyar futball
VIDEÓ: Harminc perc alatt fordított a Slovan otthonában a Fradi
A határozottan fellépő Ferencváros a 20. percre eltüntette a Slovan Bratislava ellen még hazai pályán összeszedett hátrányát, és mire a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében a visszavágóból eltelt fél óra, már továbbjutásra is állt.
Magyar futball