Musorujsag
Élő Eredmények
 

Dráma Belgrádban: utolsó perces öngóllal BL-főtáblás a Makkabi Haifa

Dráma Belgrádban: utolsó perces öngóllal BL-főtáblás a Makkabi Haifa

m4sport.hu | Szerző: Kovács Máté
Az izraeli Makkabi Haifa kedvező helyzetből, 3-2-ről várhatta a Crvena zvezda elleni labdarúgó Bajnokok Ligája selejtező rájátszásának visszavágóját, végül mégis csak az utolsó percben sikerült kiharcolni a továbbjutást.

Félelmetes hangulat várta a csapatokat a belgrádi Marakana stadionban, és a szurkolók alaposan feltüzelték Dejan Stankovic együttesét, hiszen nagyon lendületesen kezdte a mérkőzést a szerb gárda. A 27. percben Pesic góljával megszerezte a vezetést a Crvena, amivel sikerült kiegyenlíteni a párharcot, az első félidő végén pedig már összesítésben is náluk volt az előny, Ivanic szép akció után talált a kapuba. Az első valamirevaló vendéglehetőségre az első játékrész hosszabbításáig kellett várni, egy kezezés következtében tizenegyest végezhetett el a Maccabi Haifa, melyet Haziza kihagyott, de néhány másodperccel később Sundgren távoli átlövése már utat talált a kapuba, és szépített az izraeli együttes.

Aleksandar Pesic ünnepli gólját, amivel a Crvena zvezda 1-0-ra vezetett a Makkabi Haifa ellen (Fotó: EPA/ANDREJ CUKIC)

A második félidő már szorosabb párharcot hozott, itt és ott is voltak helyzetek, a csattanó pedig a 90. percben jött, a csereként beállt Pavkov nagyon balszerencsés mozdulattal ért a labdához egy beadás után, és az öngóljával kiharcolta az egyenlítést a Makkabi, amely így kiharcolta a továbbjutást, és az Olympiakosz után a Crvena zvezdát is kiejtette.

A mérkőzés összefoglalója:

A BL-selejtezők másik két keddi párharcán a Benfica és a Viktoria Plzen jutott tovább a csoportkörbe. A kvalifikáció negyedik fordulójában a portugál csapat – az előző idény egyik negyeddöntőse – a Dinamo Kijevet búcsúztatta, mivel a múlt héten Lengyelországban lejátszott első mérkőzés után kedden a hazai visszavágón is magabiztosan győzött. A csehek a párharc első meccsén gól nélküli döntetlent játszottak az azeri Qarabaggal – amely az előző körben a Ferencvárost búcsúztatta -, a visszavágón pedig 2-1-re nyertek odahaza. A párharcok győztesei a Bajnokok Ligája, a vesztesei pedig az Európa-liga csoportkörében szerepelhetnek. A többi mérkőzést szerdán játsszák, a csoportkör sorsolását pedig csütörtökön, magyar idő szerint 18 órától Isztambulban tartják.

A keddi játéknap összefoglalója:

Eredmények, selejtező, 4. (utolsó) forduló, visszavágók:

Benfica (portugál)-Dinamo Kijev (ukrán) 3-0 (3-0)

Továbbjutott: a Benfica kettős győzelemmel, 5-0-s összesítéssel.

Viktoria Plzen (cseh)-Qarabag (azeri) 2-1 (0-1)
Tj.: a Viktoria Plzen 2-1-es összesítéssel.

Crvena zvezda (szerb)-Makkabi Haifa (izraeli) 2-2 (2-1)
Tj.: a Makkabi Haifa, 5-4-es összesítéssel.

Borítókép: EPA/ANDREJ CUKIC

További tartalmak