Musorujsag
Élő Eredmények
 

Lucescu, a Dinamo Kijev edzője: Mi csak túlélni és focizni szeretnénk

Lucescu, a Dinamo Kijev edzője: Mi csak túlélni és focizni szeretnénk

m4sport.hu
A Bajnokok Ligája rájátszásában a Dinamo Kijev számára túl nagy falatnak bizonyult a portugál Benfica, az ukrán csapat kettős vereséggel (0-2, 0-3) búcsúzott, így az Európa-liga csoportkörében folytatja. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón kemény és szomorú képet festett arról, hogy játékosainak mit kell kiállnia a háború miatt.

„Igazából csak két dolog mozgat minket: hogy focizhassunk és valahogy túléljünk. Ez a legfontosabb, hogy azt a képet mutassuk, a miénk egy olyan ország, amely élni szeretne. A sportot nézve az eredmény teljesen másodlagos. Nagyon fontos, hogy ne adjuk fel. Folytatni a munkát, és valahogy lejátszani a bajnokságot. Holnap (szerdán) Lisszabonból Lvivbe utazunk, utána, miután lejátszottuk a bajnokit megyünk Kijevbe. Hét-nyolc óra buszozás, hiszen a légteret nem lehet használni. Onnan vissza Lvivbe, ahonnan továbbutazunk Lengyelországba, hogy az európai kupameccsünket játsszuk le. Ez nagyon nem könnyű” – mondta a média képviselőinek a Dinamo román edzője, aki a nehézségek felvázolása után a 3-0-ra elveszített mérkőzésről is beszélt.

„Egy hatalmas problémával kellett szembesülnöm, nevezetesen, hogy ennyi hibát nem szabad véteni, ahogyan azt a meccs folyamán tettük. Már korábban is mondtam, hogy a Benfica jobb csapat a miénknél, a mostani mérkőzés is megerősítette ezt, hiszen kikaphattunk volna hat, hét góllal is. Óriási a különbség a két csapat között, ha pedig ennyit hibázunk, akkor ez sokkal hangsúlyosabban jön ki” – ismerte el Lucescu az ellenfél tudását.

Ugyanakkor elmondta, hogy a jelenlegi körülmények között nem nagyon lehet ütőképes csapatot építenie.

„A helyzetünkben nagyon nehéz csapatot építeni. Az utánpótlásból kell gyerekeket a csapatba tenni, akik még nem állnak készen ehhez a szinthez. Amellett sem lehet szó nélkül elmenni, hogy a játékosaim már két hónapja nem voltak otthon, nem látták a családjukat. Nyilván, nem ezzel akarok takarózni, hiszen a Benfica sokkal jobb csapat, kíváncsi vagyok, hogy fog játszani más csapatok ellen. Összességében mi nagyon jó meccseket játszottunk” – zárta szavait a kijeviek 77 éves mestere.

Borítókép: Mircea Lucescu EPA/TIAGO PETINGA

További tartalmak