Musorujsag
Élő Eredmények
 

Ancelotti-jubileum, Messi megelőzte Ronaldót a Bajnokok Ligájában

Ancelotti-jubileum, Messi megelőzte Ronaldót a Bajnokok Ligájában

mti
Carlo Ancelotti edzőként 100. győzelmét ünnepelhette a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután csapata, a Real Madrid hazai pályán 2-0-ra nyert szerdán a három magyar válogatott játékost is felvonultató német együttes, az RB Leipzig ellen a BL-csoportkör második fordulójában.

Az olasz szakemberen kívül – akit a sportágtörténeti rangsorban egyedül a Manchester United korábbi edzője, Alex Ferguson előz meg 102 győzelemmel – Pep Guardiola is jeles napot tudhat maga mögött. A spanyol edző a 150. BL-meccsén ült a kispadon, és örülhetett annak, hogy jelenlegi együttese, a Manchester City 2-1-re legyűrte a Borussia Dortmundot – emelte ki a kiváló trénereket a játéknapot értékelő összefoglalójában a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).

(EPA/ROBERT PERRY)

A Dortmund korábbi futballistája, a nyártól már a Cityt erősítő Erling Haaland előző csapata ellen is eredményes volt, így már 30 gólnál jár az európai versenysorozatokat tekintve. A 22 éves norvég támadónak ennyi találathoz – melyek közül 26-ot ért el a BL-ben – alig 27 mérkőzésre volt szüksége.

BL-góljait tekintve a 35 éves argentin klasszis játékos, Lionel Messi 126-tal második az örökranglistát 140-nel vezető Cristiano Ronaldo mögött, akinek jelenlegi együttese, a Manchester United az idei szezonban nem szerepel a BL-ben. A 37 éves portugál sztár így ebben az idényben ebben a sorozatban nem gyarapíthatja góljai számát, míg az argentin a szerda esti fellépésén csapatának, az izraeli Makkabi Haifa otthonában 3-1-re nyerő Paris Saint-Germainnek a három találatából egyet szerzett.

Messi egy másik listán ugyanakkor az élre ugrott: a Makkabi lett a 39. klubcsapat, amelynek bevette kapuját BL-találkozón. Az örök vetélytárs Ronaldo ebben a rangsorban a második, miután 38 különböző együttes ellen volt eredményes, a Real Madrid francia támadója, Karim Benzema pedig eddig 34 „áldozatot” számlál. Messinek a mostani a 18. Bajnokok Ligája-szezonja, amelyben eredményes, és ebben a mutatóban is egyedül áll az első helyen, míg Benzemának 17 ilyen idénye van, Ronaldónak pedig 16.

Borítókép: EPA/ABIR SULTAN

További tartalmak