Musorujsag
Élő Eredmények
 

Carlo Ancelotti egyszerű és célravezető játékot kért csapatától az RB Leipzig ellen

Carlo Ancelotti egyszerű és célravezető játékot kért csapatától az RB Leipzig ellen

mti
Carlo Ancelotti vezetőedző szerint elérte célját csapata, a Real Madrid: legyőzte az RB Leipziget a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

“Nem azt kértem a játékosaimtól, hogy nagyszerű futballal rukkoljanak ki, hanem azt, hogy játsszanak egyszerűen és nyerjenek” – értékelt a 2-0-s hazai sikert hozó szerdai, madridi mérkőzés után.

Az olasz tréner elismerte, hogy nem volt látványos a mérkőzés, de megismételte, a cél az volt, hogy a három pontot begyűjtsék.

“Tudtuk, hogy a lipcseiek veszélyesek ellentámadásokból, így minden eszközzel el akartuk kerülni, hogy teret engedjünk nekik a hátunk mögött. Csak kétszer találtak rést a védelmen. Az első félidőt kontrolláltuk, amikor pedig csökkent rajtunk a nyomás, gyors átmenetekkel támadtunk” – tette hozzá.

A vezetést a 80. percben megszerző Federico Valverdét illetően elárulta, korábban azt mondta neki, széttépi az edzői bizonyítványát, ha a játékos nem szerez legalább tíz gólt az idény során.

Marco Rose, a lipcseiek vezetőedzője elégedett volt csapata teljesítményével, és a 2-0-s vereség ellenére úgy fogalmazott, hogy ez az az út, amelyen haladni szeretnének. Hozzátette, igyekeznek tanulni az ilyen mérkőzésekből, illetve kiemelte, hogy nem szabad kételkedniük a játékstílusuk eredményességében.

“Aktívan védekeztünk, ezzel együtt volt olyan szakasza a mérkőzésnek, melyben a Real Madrid játszott fölényben, de sok mindent mi is jól csináltunk” – vélekedett.

A múlt héten kinevezett tréner emlékeztetett rá, hogy akadtak gólhelyzeteik, és azt mondta, nem érezte, hogy bármikor is kicsúszott volna a kezük közül a mérkőzés.

“Megnehezítettük a Real Madrid dolgát, ezen az úton kell továbbhaladnunk” – szögezte le.

Ugyanakkor dicsérte az ellenfelet, amely azzal söpörte be a győzelmet, hogy a lehetőségeit ki tudta használni.

A lipcsei csapat – melyben végig a pályán volt Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik – két vereséggel a negyedik helyen áll az F csoportban. Vezet a Real Madrid hat ponttal, második a Sahtar Donyeck néggyel és harmadik a Celtic eggyel. A harmadik fordulóban, október 5-én a Lipcse a Celticet, a Real Madrid pedig Sahtar Donyecket fogadja.

Borítókép: epa10175255 Real Madrid's head coach Carlo Ancelotti gives a press conference at Valdebebas Sports City in Madrid, Spain, 10 September 2022. Real Madrid plays in a Spanish LaLiga match against RCD Mallorca on 11 September. EPA/Rodrigo Jimenez

További tartalmak