Musorujsag
Élő Eredmények
 

Szoboszlai: Még most is van esélyünk továbbjutni a BL-csoportból

Szoboszlai: Még most is van esélyünk továbbjutni a BL-csoportból

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Az RB Leipzig magyar labdarúgója, Szoboszlai Dominik bizakodva várja a Celtic elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést.

A német topcsapat meglepően gyengén kezdte az elitliga 2021/22-es szezonját: jelenleg pont nélkül utolsó az F csoportban, ahol a címvédő Real Madrid mellett a Sahtar Donyecktől is kikapott.

Szerdán viszont a csapat újult erővel vág neki a BL-nek, ahol a Celticet fogadja.


„Ami a Sahtar elleni meccsen történt, az már a múlté. Ez megtanított minket arra, hogy minden mérkőzésen teljes odaadással kell játszanunk, függetlenül attól, ki az ellenfél. Ezt szeretnénk is holnap megmutatni, ehhez pedig százszázalékot fogunk nyújtani” – nyilatkozta Szoboszlai a skót együttes elleni összecsapást megelőző sajtótájékoztatón és hozzátette, kár lenne előre temetni csapatát.

„Még ha jelenleg pont nélkül állunk is, van esélyünk továbbjutni a csoportból. Fontos, hogy mindenki a legjobb tudása szerint játsszon és egymásért is küzdjünk, mert akkor az eredmények is jönni fognak.”

A futballista arról is beszélt, hogy a szeptember elején vezetőedzőnek kinevezett Marco Rose stílusa nagyon közel áll hozzá, valamint köszönetet mondott azért, hogy az új tréner eddig minden tétmérkőzésen a kezdőcsapatba jelölte.

„Szeretném, ha ez folytatódna, ezért minden nap nagyon keményen dolgozom és igyekszem a lehető legjobb teljesítményt nyújtani mind az edzéseken, mind pedig a meccseken” – fogalmazott Szoboszlai.”

A Bajnokok Ligája F csoportját a címvédő Real Madrid vezeti 6 ponttal, második a Sahtar 4-gyel, harmadik a Celtic 1-gyel.

A Leipzig-Celtic mérkőzés szerdán 18.45 órakor kezdődik, a következő fordulóban, jövő kedden pedig a skótok fogadják a német csapatot Glasgow-ban.

Borítókép: MTI/EPA/Filip Singer

További tartalmak