Musorujsag
Élő Eredmények
 

A Chelsea győzött a San Siróban és a csoport élére állt

A Chelsea győzött a San Siróban és a csoport élére állt

m4sport.hu/MTI
A Chelsea több mint 70 percet emberelőnyben játszva 2-0-ra legyőzte a AC Milan csapatát a Bajnokok Ligája 4. fordulójának keddi játéknapjának rangadóján.

Az AC Milan–Chelsea mérkőzés összefoglalója:

A forduló rangadója az AC Milan–Chelsea összecsapás volt. Az olasz csapat bizonyítani szeretett volna a múlt heti, idegenbeli 3–0-s vereség után. Ezzel szemben mégis a londoniak kezdték jobban a meccset, Reece James ugratta ki Mason Mountot, akit Fikayo Tomori a tizenhatoson belül csak szabálytalanul tudott megállítani, amiért a Rossoneri védőjét kiállította a játékvezető.

A megítélt büntetőt Jorginho magabiztosan értékesítette. Az emberelőnyben játszó angol együttes több helyzetet is kialakított, majd a 34. percben Aubameyang révén megduplázta előnyét. A fordulás után a Chelsea megtartotta előnyét és hét pontjával az E csoport élére állt.

A Manchester City kora este ugyan csak döntetlent ért el Dániában, ám később a Borussia Dortmund döntetlent játszott a Sevillával, ami az angolok továbblépését jelentette.

A címvédő Real Madrid egész meccsen szenvedett a Sahtar Donyeck vendégeként Varsóban. A gól nélküli első félidő után ráadásul a korábban évekig a Ferencvárosban szereplő Olekszandr Zubkov kevesebb mint egy perc után vezetéshez jutotta a hazaiakat, a szélső múlt héten is betalált a spanyoloknak.

Az ukránok a folytatásban jól védekeztek és több veszélyes kontrát is vezettek, ám a ráadás ötödik percében, amikor talán már elhitték, hogy győztek, Antonio Rüdiger, a Real német középhátvédje a kapuba fejelt. A találathoz kellett a Sahtar kapusának hibája, Anatolij Trubin ugyanis látszólag feleslegesen lépett ki kapujából, a 11-es pont magasságába felívelt labdára. Trubin a labdával nem találkozott, ellenben letarolta Rüdigert, az ütközés után pedig percekig kellett ápolni mindkettőjüket.

A Leipzig kiegyenlített küzdelmet vívott a Celtickel, mindkét csapatnak sok helyzete volt, ám betalálni csak a németek tudtak, előbb negyedórával a vége előtt Timo Werner fejesével, majd az ő lekészítését követően a 84. percben Emil Forsberg révén.

A meccsen Szoboszlai Dominikot a 76. percben cserélték le, Willi Orbán viszont végig játszotta a találkozót, mely után csapatuk a második helyre lépett fel a már biztos továbbjutó Real Madrid mögé az F csoportban.

A játéknap összefoglalója:

Végeredmények:

Dinamo Zagreb – Salzburg 1–1
gól: Ljubicic (40.), illetve Seiwald (12.)

AC Milan – Chelsea 0–2
gól: Jorginho (21.), Aubameyang (34.)

Az E csoport állása:
1. Chelsea 7 pont
2. Salzburg 6
3. AC Milan 4 (4-7)
4. Dinamo Zagreb 4 (3-5)

Sahtar Donyeck – Real Madrid 1–1
gól: Zubkov (46.), illetve Rüdiger (95.)

Celtic Glasgow – RB Leipzig 0–2
gól: Werner (75.), Forsberg (84.)

Az F csoport állása:
1. Real Madrid 10 pont – már továbbjutott
2. RB Leipzig 6
3. Sahtar Donyeck 5
4. Celtic FC 1

Borussia Dortmund – Sevilla 1–1
gól: Bellingham (35.), illetve Nianzou (18.)

Paris Saint-Germain – Benfica 1–1
gól: Mbappé (40.), illetve Mário (62.)

A H csoport állása:
1. PSG 8 pont (7-4)
2. Benfica 8 (6-3)
3. Juventus 3 (5-7)
4. Makkabi Haifa 3 (4-8)

FC Köbenhavn – Manchester City 0–0

Makkabi Haifa – Juventus 2–0
gól: Omer Atzili (7., 42.)

A G csoport állása:
1. Manchester City 10 pont – már továbbjutott
2. Borussia Dortmund 7
3. Sevilla 2 (2-9)
4. FC Köbenhavn 2 (0-8)

Borítókép: EPA/MATTEO BAZZI

További tartalmak

Kapcsolódó hírek