Musorujsag
Élő Eredmények
 

A Chelsea idegenben biztosította be a csoportelsőségét, a Sevilla megszerezte első győzelmét

A Chelsea idegenben biztosította be a csoportelsőségét, a Sevilla megszerezte első győzelmét

m4sport.hu
A Bajnokok Ligája ötödik fordulójának keddi játéknapján a Chelsea bebiztosította továbbjutását, míg a Sevilla kiütötte a Köbenhavnt és életben tartotta a továbbjutás reményét.

Az E csoport első mérkőzésén a Chelsea a csoportelsőség megszerzéséért látogatott a Red Bull Salzburg otthonába. A londoniak esélyeshez méltón jobban kezdték a mérkőzést, hamar mezőnyfölényt alakítottak az osztrákok térfelén, majd a 23. percben Mateo Kovačić révén megszerezték a vezetést. Az első félidőben több lehetőségük is lett volna előnye növelésére az angoloknak, de vagy a csatáraik voltak pontatlanok, vagy a hazaiak kapusa védett bravúrosan.

A második félidőre a Salzburg új erőre kapott, és egy szép kontratámadás után Junior Adamu egyenlítette ki az állást. A gól nem törte meg Graham Potter csapatát, továbbra is próbálták dominálni a párharcot, mégis a következő találatig a 64. percig kellett várni, amikor Kai Havertz lőtte ki a felső sarkot. Győzelmével a Chelsea biztos csoportelső, míg az osztrákok jövő héten a San Siróban a AC Milan ellen játszanak egy ki-ki meccset a második helyért.

A Chelsea idegenbeli győzelmével megtörte a Salzburg 40 hazai mérkőzés óta tartó veretlen sorozatát, legutóbb 2021 február 21-én az Európa-ligában kaptak ki a Villareal ellen.

A játéknap másik korai mérkőzésén a Sevilla, bár későn ébredt, de a végére sima győzelmet aratott hazai pályán az FC Köbenhavn ellen. En Nesyri kezdte meg a gólgyártást a 61. percben, majd a hajrában Isco és Gonzalo Montiel biztosította be a győzelmet. Az andalúz csapat első győzelmét szerezte a 2022/23-as BL-szezonban és életben tartotta a továbbjutás reményét.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló:
E csoport:
Salzburg (osztrák)-Chelsea (angol) 1-2 (0-1)
——————————————–
gól: Adamu (49.), illetve Kovacic (23.), Havertz (64.)
G csoport:
Sevilla (spanyol)-FC Köbenhavn (dán) 3-0 (0-0)

gól: en-Nesziri (61.), Isco (88.), Montiel (92.)
piros lap: Hocsolava (95., FC Köbenhavn)

később:

E csoport:

Dinamo Zagreb (horvát)-AC Milan (olasz) 21.00

F csoport:

Celtic Glasgow (skót)-Sahtar Donyeck (ukrán) 21.00
RB Leipzig (német)-Real Madrid (spanyol) 21.00 – M4 Sport

G csoport:

Borussia Dortmund (német)-Manchester City (angol) 21.00

H csoport:

Paris Saint-Germain (francia) – Makkabi Haifa (izraeli) 21.00
Benfica (portugál)-Juventus (olasz) 21.00

Borítókép: EPA/Isabel Infantes

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A Leipzig a Real Madrid ellen juthat tovább, a Juventus már kedden kieshet a BL-ből
Kedden egyhetes pihenő után folytatódik az UEFA Bajnokok Ligája, az M4 Sport kedden és szerdán is német-spanyol párharcot közvetít élőben. Öt csapat már négy kör után a legjobb 16 között érezheti magát, a keddi mérkőzéseken hat együttes biztosíthatja továbbjutását, cikkünkben összefoglaltuk, ehhez kinek mire van szüksége.
Bajnokok Ligája