Musorujsag
Élő Eredmények
 

A Leipzigtől mindeddig példátlan tett kellett ahhoz, hogy a csapat vert helyzetből továbbjusson a BL-csoportjából

A Leipzigtől mindeddig példátlan tett kellett ahhoz, hogy a csapat vert helyzetből továbbjusson a BL-csoportjából

m4sport.hu
Szoboszlaiék két vereséggel kezdtek, majd zsinórban négy meccset nyertek, így magabiztosan jutottak tovább.

Az RB Leipzig többek között Szoboszlai Dominik góljának köszönhetően a Real Madrid mögött második helyen jutott tovább a Bajnokok Ligája csoportjában. A lipcseiek a 2019/20-as és a 2020/21-es szezon után harmadszor lehetnek ott az elitliga kieséses szakaszában.

Mindezt úgy, hogy első két csoportmeccsüket elveszítették. Ilyenre korábban a német csapatok közül csak a Bayer Leverkusen (2002/03) és a Werder Bremen (2005/06) volt képes. Ehhez persze kellett az is, hogy a Leipzig története során először zsinórban nyerjen négy egymást követő BL-mérkőzést.

A Sahtar elleni 4-0 alkalmával a magyar válogatott játékosa mellett Christopher Nkunku is betalált, aki így megszerezte 11. gólját a BL-ben. Ezzel ő a legeredményesebb lipcsei játékos, utána Emil Forsberg következik 10 góllal.

Nkunku is még csak 24 esztendős, de már így is jóval idősebb, mint Rico Lewis, aki 17 évesen és 346 naposan lett a legfiatalabb játékos, aki gólt szerzett a BL-bemutatkozásakor. A City angol támadója ezzel Karim Benzema rekordját döntötte meg, a francia játékos 2005. december 6-án 17 évesen és 352 naposan talált be.

Olivier Giroud, az AC Milan játékosa két gólt szerzett a Salzburg elleni BL-mérkőzésen. MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

A Milant erősítő Olivier Giroud több mint kétszer annyi idősen pályafutása 21. és 22. Bajnokok Ligája-gólját szerezte. A francia játékos 36 évesen és 33 naposan a negyedik (Edin Dzeko, Cristiano Ronaldo és Filippo Inzaghi után), aki 36 év feletti játékosként egy meccsen több gólt is szerzett a BL-ben.

És ha már a gólok és korok, Kylian Mbappé lett a harmadik francia játékos Karim Benzema (86) és Thierry Henry (50) után, aki elérte a 40 Bajnokok Ligája gólt. De 23 évével és 317 napjával a legfiatalabb aki eljutott eddig, a korábbi rekordot Lionel Messi tartotta 24 évesen és 130 naposan.

Borítókép: EPA/Leszek Szymanski

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Hiába nyert a PSG, a Benfica a csoportgyőztes; élen zárt a Chelsea és továbbjutott a Milan is; El-ben folytathatja a Juventus
A francia Paris Saint-Germain idegenben 2–1-re legyőztte a Juventust a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó, 6. fordulójában. Hiába azonban a diadal, a négyesből a párizsi alakulat csak másodikként jutott tovább, mivel a Benfica 6–1-re kiütötte a Maccabi Haifát. Az E jelű kvartettből a Chelsea ment tovább az élen, mögötte a Milan kvalifikálta magát a legjobb 16 közé.
Bajnokok Ligája
Szoboszlai szép gólt szerzett a továbbjutó Leipzigben, őrült hajrá után lett csoportelső a Benfica – a szerdai BL-meccsek összefoglalója
A címvédő Real Madrid 5-1-es győzelmének köszönhetően immáron története során 17. alkalommal csoportelsőként jutott tovább a Bajnokok Ligája csoportköréből. Szoboszlai Dominik megszerezte hatodik találatát a Bajnokok Ligájában, többek között köszönhetően az ő góljának is jutott tovább a Lipcse. A Paris Saint-Germain nyert a Juventus otthonában és az utolsó percekig úgy tűnt, csoportelsőként jut tovább az egyenes kieséses szakaszba, ám a Benfica hatot vágott a Makkabi otthonában, ami miatt végül a portugál együttes lett a kiemelt a legjobb tizenhat között – ez történt a BL-csoportkörének utolsó játéknapján, 33 gól és annak története.
Bajnokok Ligája