Musorujsag
Élő Eredmények
 

Hiába a több Chelsea-helyzet, a Dortmund várhatja előnyből a BL-nyolcaddöntő visszavágóját

Hiába a több Chelsea-helyzet, a Dortmund várhatja előnyből a BL-nyolcaddöntő visszavágóját

m4sport.hu
A Dortmund szerda este hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Chelsea-t a Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának első mérkőzésén, míg a Benfica idegenben verte 2–0-ra a Club Brugge-t.

Összefoglaló:

A német és az angol csapat annak ellenére kifejezetten élvezetes első félidőt produkált, hogy gól nem született, sőt még kaput eltaláló lövés sem volt a szünetig. A vezetéshez a londoniak jártak közelebb, ugyanis előbb Thiago Silva kézzel talált a kapuba, majd Joao Felix lövése a keresztlécen csattant.

A térfélcserét követően a Chelsea nyomás alá helyezte a dortmundi kaput. Ennek ellenére egy szöglet után a hazai csapat Karim Adeyemi nagyszerű egyéni teljesítményével végigvezetett egy kontrát, melynek végén a német válogatott támadó a kapus mellett is elvitte a labdát, majd az üres kapuba helyezett. A Chelsea hiába támadott többet a hátralévő időben, nem tudott egyenlíteni, egy ízben Emre Can a gólvonalról mentett. A sárga-feketék 2023-ban eddig mind a hét összecsapásukat megnyerték.

A Dortmund idei hét tétmeccséből hetet megnyert, míg az angol együttes kilenc idei meccsén mindössze egy győzelmet aratott.

Nem bírt ellenfelével a szezon meglepetéscsapata, a Club Brugge (Fotó: EPA/Stephanie Lecocq)

A másik szerdai párharcban a Benfica még jobb helyzetbe került, mint a Borussia Dortmund, mivel idegenben aratott kétgólos sikert a Club Brugge felett, amely már azzal történelmet írt, hogy fennállása során először bejutott a kieséses szakaszba a BL-ben. Joao Mario 11-esével szereztek vezetést a portugálok a második félidő elején, a hajrában pedig David Neres volt eredményes. A belgák immár nyolc találkozó óta nyeretlenek hazai pályán.

A Benfica legutóbbi 12 európai kupameccsén veretlen, ezzel klubrekordot állított fel. Korábbi rekordjuk egy 11-es veretlenségi sorozat volt a 2013-14-es szezonban.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések:

Borussia Dortmund (német) – Chelsea (angol) 1–0 (0–0)
Gól: Karim Adeyemi 63′

Club Brugge (belga) – Benfica (portugál) 0–2 (0–0)
Gól: Joao Mário 51′, David Neres 88′

A visszavágókat március 7-én rendezik.

Borítókép: epa10469314 Karim Adeyemi (R) of Dortmund celebrates with teammates after scoring the 1-0 lead during the UEFA Champions League Round of 16, 1st leg match between Borussia Dortmund and Chelsea FC in Dortmund, Germany, 15 February 2023. EPA/Friedemann Vogel

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ten Hag a Barca támadójátékát csodálja, Xavi pedig „Európa egyik legveszélyesebb” játékosától tart
Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere a csütörtöki, Barcelona elleni Európa-liga-mérkőzés előtt elismerte, a Barcelona Xavi Hernández vezetőedző irányítása alatt felfelé ívelő pályán van, és olyan futballt játszik, amely a korábbi középpályás stílusára emlékezteti. A katalánok vezetőedzője leginkább Marcus Rashfordtól tart.
Bajnokok Ligája
Késett a párizsi gyors, a Bayern nem várt
Perceken múlt, hogy bejöjjön a Bayern München fölényére berendezkedő Paris Saint-Germain számítása, és a vártnál gyorsabban felépülő Kylian Mbappé bevetéséig kihúzza kapott gól nélkül a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén, de <a href="https://m4sport.hu/bajnokokligaja/cikk/2023/02/14/sokba-kerulhet-a-psg-nek-a-80-perces-alvas-elonyben-a-bayern-a-bl-nyolcaddontoben/" target="_blank" rel="noopener">a vereséggel</a> újabb keserű csalódás szélére sodródtak.
Bajnokok Ligája
Így fojtotta meg Nagelsmann Bayernje az Mbappét nélkülöző PSG-t
A <a href="https://m4sport.hu/bajnokokligaja/cikk/2023/02/14/sokba-kerulhet-a-psg-nek-a-80-perces-alvas-elonyben-a-bayern-a-bl-nyolcaddontoben" target="_blank" rel="noopener">Bayern München 1-0-ra nyert a Paris Saint-Germain vendégeként</a> a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A bajor együttes az első félidőben gyakorlatilag leiskolázta ellenfelét, ez a 45 perc a Galtier-korszak, de talán a PSG utóbbi éveinek legrosszabb játékrésze volt, amely nyilván nagyban betudható Mbappé sérülésének, ugyanis a támadójáték a francia csatár hiányában teljesen impotens volt. Emiatt pedig a francia bajnok kifejezetten passzívvá vált a meccs nagy részében, de főképp az első félidőt figyelembe véve, ugyanis a Messi-Neymar duó elöl nem a nyomásgyakorlásról híres.
Bajnokok Ligája
Cancelo Mbappéról: Normális, hogy egy olyan játékos, mint ő, megváltoztatja a játék menetét
A portugál Joao Cancelo a téli átigazolási időszak utolsó napján hagyta el a Manchester Cityt a Bayern München kedvéért, amelyben jelenleg kölcsönben játszik. Eddig négyszer húzta magára a bajorok mezék, minden alkalommal nyert a csapat. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőben a Paris Saint-Germain ellen 1-0-ra megnyert mérkőzésen csak az első félidőben volt pályán, amikor az ellenfél világbajnok sztárja, Kylian Mbappé még a kispadon ücsörgött.
Bajnokok Ligája
Coman: Boldog vagyok, de nem tudtam ünnepelni
A Bayern München a PSG-nevelés Kingsley Coman góljával nyert 1–0-ra a Paris Saint-Germain vendégeként a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, a francia válogatott támadó a meccs után elmondta, mit érzett a találat után.
Bajnokok Ligája