Musorujsag
Élő Eredmények
 

Hétgólos őrületet, hatalmas kapushibákat és óriási Real-fordítást hozott a Liverpool elleni BL-finálé „ismétlése” a nyolcaddöntőben

Hétgólos őrületet, hatalmas kapushibákat és óriási Real-fordítást hozott a Liverpool elleni BL-finálé „ismétlése” a nyolcaddöntőben

m4sport.hu/MTI
A címvédő, spanyol Real Madrid kétgólos hátrányból fordítva 5–2-re legyőzte az angol Liverpoolt a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a párharc első mérkőzésén, kedden.

 

A mérkőzés összefoglalója

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések
Liverpool (angol)-Real Madrid (spanyol) 2-5 (2-2)
gól: Nunez (4.), Szalah (14.), illetve Vinicius Junior (21., 36.), Militao (47.), Benzema (55., 67.)

Eintracht Frankfurt (német)-SSC Napoli (olasz) 0-2 (0-1)
gól: Osimhen (40.), Di Lorenzo (65.)
piros lap: Kolo Muani (58., Eintracht Frankfurt)

A tavalyi döntő „ismétlésén” a két sztárcsapat az első perctől élvezetes meccset vívott, melynek elején a Vörösök futballoztak veszélyesebben. Az uruguayi Darwin Núnez szépségdíjas, sarkazós góllal juttatta vezetéshez az angol együttest, amely aztán Thibaut Courtois hatalmas hibáját kihasználva – Mohamed Szalah csapott le a kapus csúnyán eladott labdájára – megduplázta előnyét.

Az egyiptomi csatár a BL-ben 44. gólját szerezte, ezzel immár a sorozat legeredményesebb afrikai futballistája holtversenyben Didier Drogbával, míg a Liverpool színeiben 42. találata volt nemzetközi színtéren, amivel Steven Gerrardot maga mögött hagyva egyedüli éllovas lett a klubjában.

Negyed óra elteltével viszont fordult a kocka, s immár a királyi gárda dolgozta ki a helyzeteket, előbb a tavalyi finálét eldöntőt Vinícius Júnior pontos lövéssel szépített, majd a Liverpool brazil kapusa rúgatott vele gólt, ugyanis Alisson eltalálta az őt megtámadó honfitársát, a labda így vágódott a hálóba.

A szünet után is lüktető maradt a játék, de gólokat ekkor már csak a Real szerzett: rögtön az elején egy szöglet után Eder Militao fejelt gólt, majd az aranylabdás Karim Benzema előbb egy szerencsés, megpattanó lövéssel növelte az előnyt, a francia csatár aztán egy gyönyörű kontra végén, egy higgadt csel után is betalált a kapuba.

A Liverpool először kapott négy gólt otthonában, az Anfielden európai kupameccsen, de ezúttal rögtön ötöt.

A visszavágókat március 15-én rendezik.

 

Borítókép: EPA/Peter Powell

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: Modric átszáguldott a pályán, Benzema pedig a teljes liverpooli védelmet átjátszva lőtt a kapuba
Kiütés az Anfielden. Akár ezt is írhatnánk, hiszen a Real Madrid negyed óra után kétgólos hátrányban volt, azonban a kezdeti sokk után sorozatban lőtt ötöt ellenfelének a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A Liverpool nagyon kinyílt 4-2-nél, szinte mindent egy lapra feltéve támadott Jürgen Klopp csapata, amit csúnyán megbüntetett a Királyi Gárda. Luka Modric labdát szerzett, végig nyargalt a pályán, majd Vinícius Juniorhoz passzolt, aki kiosztott egy gólpasszt is két gólja mellé és így Benzema is feliratkozott a duplázók közé, nem is akármilyen szóló után.
Bajnokok Ligája
Videó: idén is megy, ami tavaly, kétgólos hátrányból fordított a Real Madrid
Remekül kezdte a második félidőt a Real Madrid a Liverpool otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Carlo Ancelotti csapata egy remek Modric-szabadrúgás után talált be, Militao őrizetlenül bólintott közelről a kapuba. A Királyi Gárda így hiába volt kétgólos hátrányban az első negyedóra után, a második játékrész elején már náluk volt az előny. A brazil védőnek ez volt az első gólja a Bajnokok Ligájában. Nem sokkal később pedig tovább növelte előnyét a 14-szeres BL-győztes, igaz nagy szerencse is kellett hozzá, ugyanis Benzema lövése Gomezen úgy változtatott irányt, hogy Alissonnak esélye sem volt a védésre.
Bajnokok Ligája
Videó: kapushiba a túloldalon is, Vinícius komikus jelenetek után duplázott
Hihetetlen első félidőt hozott a Liverpool és a Real Madrid mérkőzése a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. <a href="https://m4sport.hu/bajnokokligaja/cikk/2023/02/21/video-a-bl-donto-hose-hatalmasat-hibazott-szalah-koszonte-szepen-belotte" target="_blank" rel="noopener">A második liverpooli gólnál Courtois potyázott hatalmasat</a>, és a második madridi találat is hasonló jelenetek után született, ugyanis Joe Gomez röviden tette haza Alissonnak a labdát, aki felszabadítás helyett Viníciusba rúgta azt, ami így bepottyant a kapuba, ezzel lett 2-2 a meccs állása.
Bajnokok Ligája
Videó: a BL-döntő hőse hatalmasat hibázott, Szalah köszönte szépen, belőtte
Alig negyedóra elteltével már kétgólos előnybe került a Liverpool, miután Thibaut Courtois egy teljesen veszélytelennek tűnő hazaadás után rosszul ért labdához, és Szalah könyörtelenül lecsapott az ajándéklabdára, ő is betalált a gólpassza után. <a href="https://m4sport.hu/bajnokokligaja/cikk/2023/02/21/video-szepsegdijas-nunez-gol-ot-perc-utan-elonybe-kerult-a-liverpool" target="_blank" rel="noopener">Előtte Darwin Núnezt szolgálta ki egy pazar assziszttal, az uruguayi sarokkal talált a kapuba.</a>
Bajnokok Ligája