Musorujsag
Élő Eredmények
 

Guardiola: Ha az emberek azt gondolták, idejövünk és nyerünk 4-0-ra, le kell lombozzam őket

Guardiola: Ha az emberek azt gondolták, idejövünk és nyerünk 4-0-ra, le kell lombozzam őket

m4sport.hu
Szerda este a Bajnokok ligája nyolcaddöntőjében a német RB Leipzig - Szoboszlai Dominikkel és Willi Orbánnal a soraiban - az előzetesen esélyesebbnek tartott angol Manchester Cityt fogadta és 1-1-es döntetlent ért el.

Két nagyon ellentétes félidőt produkál a két csapat. Az elsőben a City szinte lefocizta a pályáról a lipcseieket, akiknek legalább a védekezést sikerült jól megszervezni, így legalább csupán egy kapott góllal mehettek az öltözőbe.

A második játékrészben viszont magára talált a Leipzig. A becserélt Benjamin Henrichs új lendületet adott a csapatnak, amely feljebb tolta a védekezését és agresszívan letámadta az angolokat és már a támadásokat is gyakrabban be tudták fejezni. Szoboszlai Dominiknek – akinek több tere lett Henrichs beállásával – is volt egy szép távoli lövése, amelyet Ederson bravúrral szögletre ütött. Az külön pech a brazil számára, hogy az abból beszálló labdát Gvardiol befejelte, és teljesen megérdemelten egyenlített a hazai együttes.

A meccs utáni interjúkból is kiderül, hogy nagyon más képet mutatott a két félidő.

“Két nagyon-nagyon különböző félidőt láthattunk. Az elsőben egyszerűen képtelenek voltunk bármire, csak nyomoztuk a labdát, amely, ha nálunk is volt, nagyon rosszul játszottunk vele. A második játékrész már meglehetősen más volt: jobbak voltunk a labdával, amelyet – amikor kellett – hatékonyan szereztünk vissza és úgy játszottuk meg, ahogyan azt előzetesen is elképzeltük” – értékelte a mérkőzést a Leipzig mestere, Marco Rose.

A City menedzserének, Pep Guardiolának a szavai a meccs teljes képét nézve már némileg meglepőek voltak.

“Elégedett vagyok a meccs egészét nézve, nem csupán az első félidővel. Ez egy olyan kupa, amelyben sok nagyon fontos csapat vetekszik egymással. Ha az emberek azt gondolták, hogy idejövünk és nyerünk 4-0-ra, akkor le kell lombozzam őket. Mi erre nem vagyunk képesek” – nyilatkozta a BT Sportnak a spanyol edző.

A meccs képét alapvetően megváltoztató Benjamin Henrichs úgy érzi, nehéz éjszakát jósolt magának, mert Szoboszlai passza után ajtó-ablak helyzetbe került, de nem sikerült értékesítenie a kecsegtető lehetőséget.

“Az első félidőben szerencsénk volt az eredmény tekintetében. A szünet után már nagyon bátrak voltunk. Nagyon fájdalmas, hogy elszalasztottam azt a nagy lehetőséget. Ezek azok a helyzetek, amelyeket hazaviszel magaddal. várhatóan álmatlan éjszakám lesz, mert azt be kellett volna rúgnom, de legalább sikerült kiharcolnunk az egyenlítést” – bosszankodott a lefújást követően a 26 éves játékos.

“Tökéletesen tisztában voltunk azzal, hogy hogy a lipcseiek a szünet után fel fognak javulni. Nyilván, nem lehettek elégedettek az első félidőben nyújtott teljesítményükkel. Tudtuk, hogy megpróbálnak nagyobb nyomást gyakorolni, ennek ellenére nagyon gyorsan elveszítettük a labdákat, amikor támadásokat kezdeményeztünk. Végül pedig bekaptuk az a nagyon keserű gólt”- mondta a mecs után az angolok német támadója, İlkay Gündoğan, aki tevékeny részese volt a City góljának.

Borítókép: Pep Guardiola (Fotó: EPA/Filip Singer)

További tartalmak