Musorujsag
Élő Eredmények
 

Még hogy Guardiola csak a saját feje után megy! Olykor játékosaira is hallgat

Még hogy Guardiola csak a saját feje után megy! Olykor játékosaira is hallgat

m4sport.hu
Szerda este a Manchester City az RB Leipzig vendége volt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A meccs 1-1-es döntetlennel ért véget úgy, hogy az első félidőben szinte lefocizta a pályáról a hazaiakat az angol csapat, de fordulás után feléledtek a lipcseiek és végül sikerült döntetlenre hozniuk a párharc első összecsapását. Az edzőknek is gyakran bele kellett nyúlniuk a mérkőzésbe.

Sokakban kialakulhatott a kép, hogy Pep Guardiola, a Man. City spanyol mestere rigorózusan ragaszkodik az elképzeléseihez, ezeket pedig ellentmondást nem tűrően próbálja a játékosaiba sulykolni. Hányszor láttunk már olyan jelenetet, amikor az edző fogja, rángatja egy-egy játékosát és vehemensen magyaráz, gesztikulál, ha kell eljátssza, hogy mit vár el annak érdekében, hogy jobban megértsék mondanivalóját.

Azt viszont már igencsak ritkán látni, hogy a labdarúgó maga megy szigorú mesteréhez és javaslatot tesz neki. A Leipzig elleni meccsen pont egy ilyen pillanatot csíphettünk el.

Bő félóra játék után, egy sérülés miatti leállást kihasználva a portugál Bernardo Silva odament Guardiolához hogy elmondja észrevételét a meccsel kapcsolatban. A spanyol türelmesen végighallgatta szélsőjét, majd a végén rábólintott a felvetésre, ami bizonyítéka annak, hogy az információcsere nem feltétlenül csak egyirányú, lehet vele beszélni.

Persze a diskurzus végén csak megfogja a portugált és hozzáteszi a magáét a hallottakhoz. Nem is Guardiola lenne. De talán pont így szeretjük őt.

Borítókép: Bernardo Silva és Pep Guardiola (m4sport.hu)

További tartalmak