Musorujsag
Élő Eredmények
 

A kirúgás szélén a Club Brugge angol edzője a Benfica elleni megalázó BL-kiesés után - sajtóhír

A kirúgás szélén a Club Brugge angol edzője a Benfica elleni megalázó BL-kiesés után - sajtóhír

m4sport.hu
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a belga Club Brugge a hazai 2-0-ás vereség után a visszavágón Lisszabonban is kikapott a Benficától 5-1-re, így kettős vereséggel, 7-1-es összesítéssel esett ki. A belga sajtó a csapat edzőjét okolja a csúfos kudarcért és már a menesztéséről ír, maga Scott Parker is belátta a vereség után, nem biztos hogy a hétvégén a Standard Liége ellen ő irányítja a kék-feketéket.

Scott Parkert december végén bízta meg a belga klub a csapat irányításával, eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az angol szakember 12 mérkőzésen ült a kispadon, mindössze két meccset sikerült megnyerni, hat döntetlen mellett négy vereség csúfítja statisztikáját.

Különösen fájó a Sasok elleni kiábrándító kiesés azok után, hogy a BL-csoportkörben kifejezetten jól teljesített a belga bajnok, a szezon elején a szakértők is felkapták fejüket figyelve eredményeiket.

Nagyon erős csoportban kezdték meg utazásukat a Bajnokok Ligájában, a spanyol Atlético Madriddal, a portugál Portóval és a német Bayer Leverkusennel, amelyet végül csoportharmadikként az Európa-ligába soroltak vissza, ahol csütörtökön a magyar bajnok Ferencvárossal mérheti össze tudását.

Ami ebben a szakaszban igazán feltűnő volt, hogy a hat csoportmeccsből ötön érintetlen maradt Mignolet hálója, vagyis nagyon stabilnak tűnt a gárda védekezése. Az is igaz, hogy az egyetlen összecsapáson, amelyen az ellenfél bevette halójukat, a Porto négyet vágott. A kedd esti 1-5 után felmerülhet, hogy a Brugge-nek némi portugálfóbiája kezd kialakulni.

Az európai porondon 1988 óta ez volt a legsúlyosabb veresége a klubnak, akkor a Monaco verte 6-1-re.

A belga Nieuwsblad a kíméletlen zakó után arról számolt be, hogy Alfred Schreuder, az Ajaxtól január végén menesztett holland edző már csak arra vár, hogy mikor dönt a klubvezetés az angol menesztéséről, ami egy ilyen kiesés után akár időszerű is lehet.

A klub szimpatizánsai, aki Parkerrel viszont kevésbé szimpatizálnak eredménysorát nézve, a közösségi médiában a vezetőedző kirúgásáról posztolnak.

„Scott Parkert holnap kirúgják.”

„A Club Brugge-nek menesztenie kell Parkert.”

„Mikor teszik fel egy hajóra, hogy visszamenjen a szigetére? Ma vagy holnap reggel:”

Ilyen és hasonló kommentekkel árasztják el a csapat szurkolói a közösségi felületeket. A mérkőzés után sajtótájékoztatón az angol sem volt túl derűlátó a jövőjét illetően.

„Nem biztos, hogy a hétvégi bajnokin még én irányítom a csapatot.”

A Club Brugge jelenleg, 28 forduló után a negyedik a Jupiter League tabelláján, 21 pontra az éllovas Genktől. A címvédésről vélhetően már rég lemondtak a csapatnál, de már az is veszélybe került, hogy az első négyben maradjanak, megadva az esélyt, hogy jövőre is indulhassanak a BL-ben.

Parkerrel ez nem tűnik biztosítottnak.

Előző állomásán is egy brutális vereség vetett véget edzői munkájának. Összességében sikeresnek mondható a Bournemouthban töltött időszaka, hiszen sikerült a Premier League-be juttatnia a klubot, ahol viszont csak négy meccsen ülhetett a kispadon. A Liverpool elleni 9-0-ás csapást rosszul emésztették a klubvezetők.

Nem lenne meglepetés, ha a belga vezetés is hasonlóképpen vélekedne.

Borítókép: Scott Parker (EPA/ANTONIO COTRIM)

További tartalmak