Musorujsag
Élő Eredmények
 

Fotó: a Bayern-drukkerek nemcsak a PSG-nek, saját klubjuknak is beszóltak

m4sport.hu
A gyakran kreatív és szókimondó Bayern München-szurkolók érdekes transzparenssel jelentkeztek a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő hazai visszavágóján.
(fotó: EPA/ANNA SZILAGY)

„A mi hentesünk levágja a messzire érő katari kezet” – volt olvasható a meccs előtt kifüggesztett képen, melyen a Bayern egykori és tiszteletbeli elnöke, Uli Hoeness látható feltartott középső ujjal, miközben egy hentesbárddal metszi ketté a PSG-címerrel és Qatar Airways-felirattal tetovált kezet. (Uli Hoeness apja egyébként hentes volt.)

A transzparens egyrészről válasz a PSG-ultrák első mérkőzésen látott alkotására (akkor egy ököl vette célba a Bayern-címert), de utal Hoeness némileg arrogáns és képmutató megszólalásaira.

„Egy olyan klub ellen játszunk, amelynél nem számít a pénz. Bárkit megvehetnek, majd pedig kikapnak tőlünk”mondta egy televíziós műsorban Hoeness a szerdai meccs előtt.

A katari állami forrásokból fenntartott PSG kritizálása azért nem teljesen elfogadható a Bayern-drukkerek egy részének, mert 2018 óta a Qatar Airways a bajor klub mezszponzorai között van, a jelentős anyagi támogatással járó megállapodást pedig Hoeness elnöksége alatt született, amit azóta is számos alkalommal kritizáltak a klub szimpatizánsai.

A nyolcaddöntő müncheni visszavágóját 2–0-ra nyerte a Bayern München, így kettős győzelemmel, 3–0-s összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé.

További tartalmak