Musorujsag
Élő Eredmények
 

Guardiola: Rajongója vagyok annak, amit a Leipzignél csinálnak

Guardiola: Rajongója vagyok annak, amit a Leipzignél csinálnak

m4sport.hu
Kedd este rendezik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Manchester City és a német RB Leipzig párharcának visszavágóját. Az első mérkőzésen Lipcsében 1-1-es döntetlen született. A meccset felvezető sajtótájékoztatón mindkét edző nagy tisztelettel beszélt az ellenfélről.

„A Leipzig egy nagyon agresszívan letámadó csapat. Meg kell találnunk az üres területeket és élnünk kell játékosaink kvalitásaival. Azt gondolom, hogy nagyon jó meccs lesz. Egy nagyon kiegyensúlyozott csapatról beszélünk, rajongója vagyok annak, amit csinálnak. Már a sorsolás pillanatában mondtam, hogy ez egy nagyon jó csapat. Bár a kupa ezen szakaszában mindegyik csapat nagyon jó” – mondta a Szoboszlai Dominiket és Willi Orbánt is soraiban tudó német gárdáról Guardiola.

Az angol bajnokkal kapcsolatban gyakran felmerül, hogy hazai színtéren a spanyol edző vezetésével sok trófeát gyűjtöttek, a nemzetközi porondon viszont képtelen az áttörésre. Nagy kérdés, idén sikerül-e megnyerni a BL-t, miután szinte minden évben az egyik legnagyobb esélyesként emlegetik.

„Ahhoz, hogy bajnokságokat és kupákat nyerjen egy csapat, győztes mentalitással kell rendelkezni. Holnap (kedden) szenvedni fogunk. Döntő tényező lesz, hogy csapatként hogy működünk” – reagált a felvetésre az 52 éves szakember.

A másik oldalon Marco Rose sem számít könnyű visszavágóra.

„Három hete játszottunk a Manchester City ellen. Tudjuk, hogy mire számíthatunk. Meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt egy olyan topcsapat ellen, mint amilyen az övék. Bizalomra, magabiztosságra és a szezonbeli legjobb játékunkra lesz szükségünk a mérkőzésen” – kezdte a német csapat edzője.

Elkerülhetetlen téma volt az ellenfél legveszélyesebb játékosa, a norvég Erling Haaland.

„Mindenki tisztában van Haaland kvalitásaival. Az első mérkőzésen jól tudtunk védekezni ellene, de soha nem leszel képes arra, hogy teljes mértékben kivedd a játékból. Ráadásul nemcsak Erlingből áll a City, tele van világklasszis játékosokkal, így végig ébernek kell maradnunk” – válaszolta Rose, aki nagyon örül, hogy ha csak percekre is, de újra bevetheti egyik fontos játékosát, Dani Olmót.

„Dani Olmo tegnap (vasárnap) regeneráló edzést tartott. A keddi mérkőzésen ő is bevethető lehet úgy 20 percre. Végül is egy Bajnokok Ligája nyolcaddöntőről beszélünk, és még nincs ereje teljében, de mindenképpen segíthet nekünk” – mondta középpályásáról.

A mérkőzést az M4 Sport/m4sport.hu élőben közvetíti kedd este 21 órakor.

Borítókép: Pep Guardiola (EPA/ADAM VAUGHAN)

További tartalmak