Musorujsag
Élő Eredmények
 

Klopp: A Real Madridnak van egy elképesztő adottsága, ami csodálatra méltó

Klopp: A Real Madridnak van egy elképesztő adottsága, ami csodálatra méltó

m4sport.hu
Kellemetlen hazai vereség után utazik Madridba a Liverpool a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Az 5-2-re elveszített első meccs után az angolok német mestere hisz abban, hogy a Bernabéuban lehet nyerni, akár a továbbjutás is kiharcolható, bár az egy piszkosul nehéz feladat.

„Ahogy azt három héttel ezelőtt mondtam, miután vége lett a Madrid elleni első meccsnek, vár még ránk egy újabb. Ha csupán egy százalék esélyünk is van, azt megpróbáljuk megragadni. Egy nagyon erős ellenféllel játszunk, de megpróbálunk nyerni. Ez lehetséges, ezért vagyunk itt. Aztán meglátjuk, végül mi lesz. Ha képesek vagyunk arra, hogy negatív előjellel meglepjük magunkat, akkor képesnek kell lennünk arra is, hogy pozitív meglepetéssel is szolgáljunk.”

„A létező legjobbunkat kell nyújtanunk, magához a győzelemhez is, a továbbjutásról ne is beszéljünk, de azért megpróbáljuk” – kezdte Jürgen Klopp a kedd este tartott sajtótájékoztatón.

fotó: EPA/Kiko Huesca

A Liverpool számára kínos véget érő első összecsapásból merítve tervezte a szerdai taktikát:

„A második félidőben a kontrák jelentették az legnagyobb problémát. Képtelenség állandó jelleggel megállítani Viníciust és Benzemát, de sokáig képesek voltunk rá. Taktikai szempontból most szuper aktívnak kell lennünk, labdával és anélkül. A középpályás letámadásunknak kimagaslónak kell lenni. Kockázatot kell vállalnunk ahhoz, hogy elkerüljük a veszélyes kontrákat. Azt akarjuk csinálni, amit az első félidőben tettünk, csak lehetőleg kapott gólok nélkül. Valószínű, hogy is sem lépünk tovább, az ember száz százaléka úgyis azt gondolja, hogy semmi esélyünk sincs. Ha én vagyok az egyetlen, aki azt gondolja, hogy azért egy picike sanszunk csak van, azt sem bánom. A futball már csak ilyen. Nincs veszteni valónk. Jobb ez így, mintha mindent elveszíthetnénk. Elveszíthetünk egy meccset, volt már rá példa, de persze ezt nem szeretjük. Most is szívesebben lennék Carlo (Ancelotti) helyében, hogy védjem a háromgólos előnyömet” – mondta megszokott humorával Klopp.

A BL-specialista Real Madridról pedig őszinte csodálattal beszélt.

„Egyszerűen nem veszítik el a meggyőződésüket és önbizalmukat. Ez egy egészen elképesztő adottság. Semmi sem képes őket negatív irányban befolyásolni. Ez teljes mértékben csodálatra méltó.”

„Van egy játékstílusuk, ami különbözik a miénktől, de minden tiszteletem az övék, hiszen egy fantasztikus csapatot alkotnak. És csak mennek, mennek előre töretlenül. Legyen az Luka Modriccsal, Karim Benzemával, Toni Kroosszal, vagy olyan fiatal játékosokkal, mint mondjuk Tchouameni. Micsoda csapat. Nagy döntőket veszítettünk el ellenük, de mindig jó meccseket játszottunk. Most azért vagyunk itt, hogy nyerjünk, ami itt elég nehéz dolog, hisz mégis a világ egyik legjobb csapatánál vagyunk. De tisztességgel fogunk próbálkozni” – dicsérte ellenfelét a Vörösök német mestere.

Borítókép: Jürgen Klopp (Fotó: EPA/Kiko Huesca)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ancelotti nem akar úgy járni a Liverpool ellen, mint tavaly a Chelsea-vel
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Liverpool és a Real Madrid párharcának<a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2023/02/22/a-real-madrid-futballiskolaja-ezuttal-a-liverpool-kapott-otost" rel="noopener" target="_blank"> első mérkőzésén</a> a spanyolok úgy nyertek Angliában 5-2-re, hogy a hazaiak 15 perc elteltével már kettővel mentek. A spanyolok előnye megnyugtató, ennek ellenére edzőjük, Carlo Ancelotti nehéz visszavágóra számít, amelyen nem az eredményt szeretné tartani, hanem további gólokat szerezni. Erről beszélt a szerdai meccset felvezető sajtótájékoztatón az olasz szakember.
Bajnokok Ligája
Guardiola: Rajongója vagyok annak, amit a Leipzignél csinálnak
Kedd este rendezik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Manchester City és a német RB Leipzig párharcának visszavágóját. Az első mérkőzésen Lipcsében 1-1-es döntetlen született. A meccset felvezető sajtótájékoztatón mindkét edző nagy tisztelettel beszélt az ellenfélről.
Bajnokok Ligája