Musorujsag
Élő Eredmények
 

Nyolc között az Inter a BL-ben: megtartotta egygólos előnyét Portóban

Nyolc között az Inter a BL-ben: megtartotta egygólos előnyét Portóban

m4sport.hu
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az olasz Inter a Milánóban megszerzett egygólos előnyét - Lukaku találatával - okos játékkal őrizte meg a FC Porto vendégeként, így a nyolc közé jutott.

Bajnokok Ligája-nyolcadöntő, visszavágó:
Porto (portugál)-Inter (olasz) 0-0

Porto:
Diogo Costa – Pepe Aquino, F. Cardoso, Marcano, Zaidu (Wendell, 84.) – Eustáquio (A. Franco, 70.), Uribe (Namaso, 84.), Grujics – Evanilson (Toni Martínez, 71.), Taremi, Galeno. Vezetőedző: Sergio Conceicao

Inter:
André Onana – Darmian (Skriniar, 80.), Acerbi, Bastoni (De Vrij, 74.) – Dumfries, Barella (Brozovic, 80.), Calhanoglu, Mhitarjan, Dimarco (D’Ambrosio, 70.) – Lautaro Martínez, Dzeko (R. Lukaku, 70.). Vezetőedző: Simone Inzaghi

Kiállítva: Pepe Aquino (90+7.)

Összesítésben 1-0 az Inter javára, az olasz csapat bejutott a BL legjobb nyolc csapata közé.

Az első félidőben jelentős mezőnyfölényben volt a hazai csapat, de a milánóiak kontrái hasonlóan veszélyesnek bizonyultak, mint a kék-fehérek próbálkozásai.

Különösebben nagy helyzet nélkül suhant el az első 45 perc, nem meglepetés, hogy gól nélkül vonultak a pihenőre a csapatok.

Fordulás után sem változott sokat a játék képe, a Porto próbálta ledolgozni hátrányát, de vagy nagyon pontatlanok voltak játékosai, vagy az olaszok védelme zárt nagyon magabiztosan.

A hajrában kezdett nyomasztóvá válni a portói nyomás, ekkor már többször játékba kellett avatkoznia a sárgában játszó Inter kapusának, André Onanának, de bravúrt egyszer sem kellett bemutatnia.

Letelt a 90 perc, a lengyel játékvezető, Szymon Marciniak még rápakolt hetet, de ez sem segített a kétségbeesett portugálokon, akik ebben a szakaszban ollózással próbálkoztak, a kapufát eltalálták, a gólvonalról mentettek az olasz védők, de a kapuba nem voltak képesek betalálni. Ráadásként a 97. percben megkapta második sárgáját Pepe, végképp megpecsételve a nagyot küzdő Sárkányok sorsát.

A párharcot Romelu Lukaku gólja döntötte el, aki az első mérkőzésen az emberhátrányban játszó portugálok ellen szerzett gólt a hajrában.

A játéknap másik nyolcaddöntőjén:
Manchester City (angol)-RB Leipzig (német) 7-0 (3-0)

gól: Haaland (22., 24., 45+2., 54., 57., az első 11-esből), Gündogan (49.), De Bruyne (92.)
Továbbjutott: a Manchester City, 8-1-es összesítéssel.

Borítókép: Mehdi Taremi és Henrikh Mkhitaryan (EPA/ESTELA SILVA)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Nagy meglepetéssel indult a Serie A-forduló
A második helyezett Internazionale egygólos vereséget szenvedett a 17. helyezett Spezia vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának nyitómérkőzésén.
Külföldi futball
Klopp: A Real Madridnak van egy elképesztő adottsága, ami csodálatra méltó
Kellemetlen hazai vereség után utazik Madridba a Liverpool a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Az <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2023/02/22/a-real-madrid-futballiskolaja-ezuttal-a-liverpool-kapott-otost" rel="noopener" target="_blank">5-2-re elveszített</a> első meccs után az angolok német mestere hisz abban, hogy a Bernabéuban lehet nyerni, akár a továbbjutás is kiharcolható, bár az egy piszkosul nehéz feladat.
Bajnokok Ligája
Videó: Haaland 78 másodperc alatt két góllal sokkolt, egy félidő alatt triplázott a Leipzig ellen
A Manchester City roppant kezdeményezően kezdte az RB Leipzig elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóját. Egy óvatlan szöglet után is volt lehetősége Pep Guardiola csapatának, azonban azok még kimaradtak, ám mint kiderült előtte Henrichs kezét is érte a labda, így a játékvezető a VAR-t segítségül hívva tizenegyest ítélt a hazaiak javára. A labda mögé az az Erling Haaland állt, aki az előző két BL-meccsén egyaránt nem tudott gólt szerezni, de most megtörte "rossz szériáját", sőt ezt azonnal meg is fejelte, ugyanis bő egy perccel az első gólja után fejjel is eredményes volt Kevin de Bruyne kapufája után.
Bajnokok Ligája
Guardiola: Rajongója vagyok annak, amit a Leipzignél csinálnak
Kedd este rendezik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Manchester City és a német RB Leipzig párharcának visszavágóját. Az első mérkőzésen Lipcsében 1-1-es döntetlen született. A meccset felvezető sajtótájékoztatón mindkét edző nagy tisztelettel beszélt az ellenfélről.
Bajnokok Ligája