Musorujsag
Élő Eredmények
 

Videó: 57 perc alatt 5 gól – Haaland szenzációs BL-estéje, rekordokat döntve előzte meg Mbappét

Videó: 57 perc alatt 5 gól – Haaland szenzációs BL-estéje, rekordokat döntve előzte meg Mbappét

m4sport.hu
Erling Haaland, a Manchester City csatára 63 percet sem töltött pályán az RB Leipzig elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján, mégis öt góllal zárta a mérkőzést. Amikor Pep Guardiola lehívta a pályáról, nemcsak a hazai, de a lipcsei szurkolók is állva tapsolták.

Nem meglepő, szenzációs teljesítményével történelmet írt a 22 éves norvég, aki már az első félidőben sokkolt: előbb 78 másodperc alatt szerzett kettőt, a ráadásban pedig már mesterhármast ünnepelt. Nem túl hosszú karrierje során ez már a második első félidős BL-triplája volt, az elsőt még a Salzburgban érte el.

A második félidőben három percen belül tett hozzá még két gólt, ekkor már 6–0 volt a Citynek, a lipcsei játékosok nem hittek a szemüknek, ahogy a televíziók előtt még oly sokan.

Első és ötödik gólja között mindössze 35 játékperc telt el (hosszabbítással együtt 37) és nyolc lövési kísérlett kellett hozzá, mind a nyolc kaput talált.

• A Bajnokok Ligája történetében Haaland a harmadik játékos, aki öt gólt szerzett egy meccsen. 2012 márciusában Lionel Messi a Bayer Leverkusen ellen (7-1), szintén Pep Guardiola irányítása alatt. 2014 októberében pedig Luiz Adriano a BATE Boriszov ellen (7-0). Különbség, hogy utóbbi kettő a 80. perc után szerezte ötödik gólját, Haaland a 63. percben már nem volt a pályán.

• A 2022/23-as idényben minden sorozatot figyelembe véve már 39 gólt szerzett, egy szezonban ez a legtöbb egy játékostól a Manchester Cityben történetében – Thomas Johnson 1928/29-es csúcsát adta át a múltnak. Március van.

• Ő a legfiatalabb játékos, aki eljutott legalább 30 BL-gólig, Kylian Mbappé korrekordját megdöntve.

• A Leipzig elleni volt a 25. BL-meccse, ezeken 33 gólt szerzett. Több gólja van a Bajnokok Ligájában, mint mondjuk Wayne Rooneynak (30), Arjen Robbennek (31) vagy Samuel Eto’o-nak (30).

• A mostani volt szezonbeli ötödik mesterhármasa, az előző négyet a Premier League-ben szerezte.

• 10 góllal vezeti a 2022/23-as Bajnokok Ligája-szezon góllövőlistáját.

Borítókép: fotó: Nick Potts/PA Images via Getty Images

További tartalmak