Musorujsag
Élő Eredmények
 

Guardiola Haaland lecseréléséről: Ha elérte volna azt a rekordot, unalmas lenne a hátralevő élete

Guardiola Haaland lecseréléséről: Ha elérte volna azt a rekordot, unalmas lenne a hátralevő élete

m4sport.hu
A Leipziget legyaluló Manchester City menedzsere, Pep Guardiola felhívta a figyelmet, pont kiváló tejesítménye miatt van nehéz helyzetben Eling Haaland, a lipcseiek vezetőedzője, Marco Rose pedig elárulta, egy ekkora pofon után most egy picit békén hagyja futballistáit.

A City gólterminátora kedden este megsemmisítette a lipcseieket, az 57. percben már öt gól állt a neve mellett a végén 7–0-s hazai győzelemmel zárult összecsapáson, egy riporter pedig a találkozó után feldobta Guardiolának, miért nem hagyta fenn a csatárt, aki lecserélésekor azt mondta mesterének, szeretett volna szerezni egy hatodikat is, amire soha nem volt még példa egy BL-meccsen.

„Igen, de ha 22-23 évesen érte volna el ezt a rekordot, unalmas lenne az élete. Így most van egy célja, hogy ezt a jövőben is megtegye. Emellett szeretném, ha mások is játszhatnának, lehetőleg minél többet. Haaland öt gólja… Mit is mondhatnék… Nagyon vidám srác, egy ajándék számunkra a pályán és azon kívül is, de az a baj, hogy minden alkalommal, amikor nem lő majd két-három gólt, rögtön a kritikák kereszttüzében találja magát. Ez a valóság.”

Haaland mellett a meccset is értékelte az angol bajnok menedzsere, aki a fölényes győzelem ellenére talált kivetnivalót csapata játékában.

„Nekünk ez egy nagyon-nagyon jó meccs volt, nem kell menedzsernek lenni ahhoz, hogy ezt felismerjük. Mindenki látta. Ha valamit bánok, az az, hogy a támadásépítésünk még mindig nem volt jó. Nem mozogtunk tökéletesen és nem zártunk vissza jól, így olyan akcióknak engedtünk teret, amelyekért ebben a bajnokságban büntetnek. Erre vigyáznunk kell!”

(Fotó: EPA/Hannibal Hanschke)

„Haalandnak nagyszerű estéje volt. Nagyon éhes volt. A góljai mellett a bemozgásai, a labdaszerzései… Minden egyszerűnek, magától értetődőnek tűnt, amit ma este csinált. Gratulálok neki” – nyilatkozta a Leipzig vezetőedzője, Marco Rose, aki a Salzburgnál dolgozott együtt a norvég csatárral.

A német szakember az ellenfél és saját csapata teljesítményéről is beszélt, valamint külön kitért játékosai lelki állapotára.

„A Manchester City hihetetlen teljesítményt nyújtott. Egyáltalán nem engedték, hogy irányítsuk a játékot. Hét gólt kaptunk…, teljesen megérdemelten jutottak a BL negyeddöntőjébe. Szóval nem hiszem, hogy a játékvezetőről és az esetleges elmaradt ítéletről kellene beszélnünk. Szerintem fontosabb, hogy magunkra koncentráljunk, azokra a dolgokra, amelyeket ilyen szinten ma jobban kellett volna csinálnunk. Rengeteg mindent meg kell néznünk és ki kell elemeznünk. Ami a játékosaimat illeti, mindannyian nagyon megdöbbentek a vereség mértékétől, és ahogyan ez az egész történt. Egy ekkora pofon után picit békén hagyom őket. Holnap repülünk haza, és még egyszer mondom: szombaton újult erővel folytatódnak a dolgok, ez nagyon fontos. Az is fontos, hogy ne csak az önsajnálatra vagy a szélsőséges kritikákra koncentráljunk. Tudjuk, hogy mi nem működött ma jól. A dolgunk az, hogy szombaton jobban csináljunk mindent!”

Borítókép: EPA/Adam Vaughan

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: ezt csak a VAR vette észre – súrolta Henrichs kezét a labda, ezért kapott büntetőt a City
Egy óvatlan szögletnek indult, majd Manchester City helyzetek jöttek belőle, de azt, hogy Benjamin Henrichs kezét érte a labda, talán senki nem vette észre. Kivéve a VAR, ugyanis szóltak a játékvezető fülére, hogy nézze vissza az esetet, hiszen a labda súrolta a német játékos kezét, amely a válla fölött volt, kissé kinyújtva, így a szabály értelmezése szerint természetellenesen nagyobbá tette a testét.
Bajnokok Ligája
Klopp: A Real Madridnak van egy elképesztő adottsága, ami csodálatra méltó
Kellemetlen hazai vereség után utazik Madridba a Liverpool a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Az <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2023/02/22/a-real-madrid-futballiskolaja-ezuttal-a-liverpool-kapott-otost" rel="noopener" target="_blank">5-2-re elveszített</a> első meccs után az angolok német mestere hisz abban, hogy a Bernabéuban lehet nyerni, akár a továbbjutás is kiharcolható, bár az egy piszkosul nehéz feladat.
Bajnokok Ligája
Ancelotti nem akar úgy járni a Liverpool ellen, mint tavaly a Chelsea-vel
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Liverpool és a Real Madrid párharcának<a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2023/02/22/a-real-madrid-futballiskolaja-ezuttal-a-liverpool-kapott-otost" rel="noopener" target="_blank"> első mérkőzésén</a> a spanyolok úgy nyertek Angliában 5-2-re, hogy a hazaiak 15 perc elteltével már kettővel mentek. A spanyolok előnye megnyugtató, ennek ellenére edzőjük, Carlo Ancelotti nehéz visszavágóra számít, amelyen nem az eredményt szeretné tartani, hanem további gólokat szerezni. Erről beszélt a szerdai meccset felvezető sajtótájékoztatón az olasz szakember.
Bajnokok Ligája
Guardiola: Rajongója vagyok annak, amit a Leipzignél csinálnak
Kedd este rendezik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Manchester City és a német RB Leipzig párharcának visszavágóját. Az első mérkőzésen Lipcsében 1-1-es döntetlen született. A meccset felvezető sajtótájékoztatón mindkét edző nagy tisztelettel beszélt az ellenfélről.
Bajnokok Ligája
Azért jött, hogy új szintre emelje a Tottenhamet, de talán már mindenki inkább a távozását várja
Antonio Conte korábban több interjúban is elmondta, az elmúlt évtized egyik legsikeresebb vezetőedzőjének tartja magát. Az állításban persze van igazság is, hiszen az olasz mester a Juventusszal öt, a Chelsea-vel kettő, az Interrel pedig egy trófeát hódított el az elmúlt tizenegy évben. A milánói együttessel a 2020/21-es szezonban megnyert Scudetto pedig kimondottan jó ajánlólevél volt Conte számára, hogy visszatérjen a Premier League-be, ám a Tottenhamhez való szerződése két lehetőséget hordozott magában. Az egyik, hogy új szintre emeli a Spurst és véget vet a 2008 óta íródó kupaínséges időknek, a másik pedig, hogy csúnya bukás lesz belőle és reputációjából is jelentősen veszít a kifejezetten nehéz természetű tréner. Előbbiért csábították oda, utóbbi lett belőle.
Bajnokok Ligája
A Brugge búcsúztatásából befolyó milliók távolabb lökik Kerkezt a Benficától - sajtóhír
Kedd este a Benfica iskolafocit mutatott be a belga Club Brugge ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A lisszaboni csapat <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2023/03/07/kiuteses-gyozelmevel-a-benfica-jutott-elsokent-a-bajnokok-ligaja-negyeddontojebe" rel="noopener" target="_blank">7-1-es összesítéssel</a> búcsúztatta a belga bajnokot, és jutott a legjobb nyolc közé. A továbbjutásnak köszönhetően eurómilliók landoltak a Sasok számlájára, ami azonnali cselekvésre ösztökélte a klubvezetést.
Bajnokok Ligája