Musorujsag
Élő Eredmények
 

Utcai harcok Nápolyban: összecsaptak a rendőrökkel a frankfurti ultrák a BL-meccs előtt

Utcai harcok Nápolyban: összecsaptak a rendőrökkel a frankfurti ultrák a BL-meccs előtt

m4sport.hu
Több száz Frankfurt-ultra – kiegészülve sok Atalanta-drukkerrel – csapott össze a rendőrökkel Nápolyban a német és az olasz csapat szerda esti Bajnokok Ligája-mérkőzése előtt.

A Napoli 2–0-ra nyert az Eintracht Frankfurt vendégeként a BL-nyolcaddöntő első mérkőzésén, és mivel a meccs után összecsaptak egymással a két együttes szurkolói, az olasz belügyminisztérium úgy döntött, német drukkerek nem vásárolhattak jegyet a nápolyi visszavágóra.

A tiltás ellenére mintegy hatszáz frankfurti ultra elutazott Nápolyba, órákkal a meccs előtt a baráti klubnak számító és a Napolival ellenséges viszonyban lévő Atalanta drukkereivel együtt összecsaptak a rendőrökkel a belvárosban. Egy rendőrautót felgyújtottak, járművek üvegeit törték be, pirotechnikai eszközöket használtak, utcai székeket és más tárgyakat dobáltak a kiérkező rendőrökre, miközben a békés járókelők menedéket kerestek az éttermekben, bárokban.

Végül sikerült lecsillapítani a tömeget, a németeket buszokra terelték és visszavitték őket a szurkolói szállodába.

Napoli-drukkerek támadnak a frankfurti szurkolók buszára a NapoliEintracht BL-nyolcaddöntő előtt (Fotó: EPA/Ciro Fusco)

Azt is sikerült elérni, hogy a két csapat tábora ne találkozhasson össze, noha a Napoli ultrái kövekkel és üvegekkel dobálták meg a német szimpatizánsok buszait. A rendőrség fokozott készültségben van, közel nyolcszázan teljesítenek szolgálatot.

Hogy a Nápolyba érkezett frankfurtiak közül hányan jutnak be a Diego Armando Maradona Stadionba, erősen kérdéses, hiszen hivatalosan a német város lakói nem vehettek jegyet.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="2477665" align="aligncenter"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => A tiltás ellenére mintegy négyszáz frankfurti ultra jelent meg Nápolyban.
    [image] => //m4sport.hu/wp-content/uploads/sites/10/2023/03/10524668-1920x1080.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak