Musorujsag
Élő Eredmények
 

Kialakult a BL-negyeddöntő mezőnye, itt már nincsenek védett és kiemelt csapatok – minden, amit a pénteki sorsolásról tudni kell

Kialakult a BL-negyeddöntő mezőnye, itt már nincsenek védett és kiemelt csapatok – minden, amit a pénteki sorsolásról tudni kell

m4sport.hu
Szerda este a címvédő Real Madrid és a Napoli sikerével kialakult a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének mezőnye. Mutatjuk, mit kell tudni a pénteki sorsolásról, melyen a negyeddöntő párosítása mellett az elődöntő ágaira is fény derül!

 

Az európai szövetség (UEFA) természetesen ezúttal is nyoni központjában tartja meg a sorsolást, melynek pontos időpontja március 17. (péntek), 12 óra lesz – az eseményt az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti majd.

Az Európa-liga (és az Európai-konferencialiga) negyeddöntőjének párosítását ugyancsak pénteken sorsolják (13 órától), amely szintén követhető lesz az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.

Kiemelendő, hogy a pénteki sorsoláson nem csupán a negyeddöntő párosítására derül fény: az UEFA immár már az ágakat is kihúzza, eképp fény derül az elődöntő lehetséges leosztására is, a nap utolsó húzásaként pedig a szervezet – szintén sorsolással – meghatározza, mely együttes szerepelhet majd hazaiként a június 10-i, isztambuli fináléban.

Innnentől egyetlen csapat sem kiemelt, valamint a szabályok értelmében az előző körökkel ellentétben a legjobb nyolc között már nem lesz érvényben az azonos országokra vonatkozó előírás, s bárki megkaphat bárkit, vagyis akár az is megtörténhet, hogy a negyeddöntőben két angol, esetleg két olasz klub csap össze egymással.

Emlékeztetőül: az idegenben lőtt több gól szabályát a 2021–2022-es szezontól eltörölték, így abban az esetben, ha 180 perc játék után a felek döntetlenre állnak, akkor hosszabbítás következik, amennyiben akkor sem dől el a párharc, akkor tizenegyesek következnek.

A sorozat döntőjét a törökországi Atatürk Olimpiai Stadionban rendezik meg. Az isztambuli létesítmény legutóbb a 2005-ös BL-finálénak adott otthont, melyen a Liverpool háromgólos hátrányból állt fel, majd nyert tizenegyesekkel a Milan ellen – eredetileg egyébként a 2020-as Paris Saint-Germain–Bayern München döntőt is itt játszották volna le, a koronavírus-járvány miatt azonban az UEFA a módosítás mellett döntött, így végül Lisszabonban került sor a fináléra.

A negyeddöntő mezőnye
Bayern München (német)
Benfica (portugál)
Chelsea (angol)
Inter (olasz)
Manchester City (angol)
Milan (olasz)
Napoli (olasz)
Real Madrid (spanyol)

A további program
Negyeddöntők: Április 11-12., visszavágók 18-19.
Elődöntők: Május 9-10, visszavágók 16-17.
Döntő: június 10., Isztambulban az Atatürk Olimpiai Stadionban.

 

Borítókép: MTI/EPA/UEFA/Harold Cunningham

További tartalmak