Musorujsag
Élő Eredmények
 

Londonban fogadja a címvédőt a Chelsea, a Napoli megtörné a Milan olaszok elleni BL-sorozatát – szavazás

Londonban fogadja a címvédőt a Chelsea, a Napoli megtörné a Milan olaszok elleni BL-sorozatát – szavazás

m4sport.hu/MTI
A Milánóiak minimális előnyével kezdődik kedden este a labdarúgó Bajnokok Ligája olaszos negyeddöntőjének, a Napoli és az AC Milan párharcának a visszavágója, melyen sikere esetén a déli csapat véget vethet a milánói együttes olasz alakulatokkal szembeni sikerszériájának.

A két csapat első mérkőzését Ismaël Bennacer gólja döntötte el a San Siro Stadionban. A Milannak ez volt egymást követően az ötödik olyan találkozója a BL-ben, amelyet kapott gól nélkül hozott le. Elévülhetetlen szerepe volt ebben a francia kapus Mike Maignannak, aki számos alkalommal nagyot védett.

A két csapat április 2-án a bajnokságban tartotta a „főpróbát”, akkor a Serie A-t utcahosszal vezető nápolyiak, akik történetük harmadik bajnoki címére hajtanak, nagy meglepetésre hazai pályán 4-0-s vereséget szenvedtek.

A BL-párharc első mérkőzésén a Napoli nélkülözni kényszerült legeredményesebb játékosát, a Serie A góllövőlistáját vezető nigériai Victor Osimhen azonban szombaton, a Verona ellen 0-0-s döntetlennel végződött bajnoki mérkőzésen csereként visszatért, a Stadio Diego Armando Maradonában pedig kedden várhatóan már a kezdőcsapat tagja lesz.

Victor Osimhen (EPA/CESARE ABBATE)

A BL történetében ez a negyedik olasz egyenes kiesés párharc – a negyeddöntőben 15. alkalommal találkoznak egymással azonos nemzetbeli csapatok -, a Milan a korábbi háromban érintett volt és győztesen jött ki az ütközetekből. Azaz a Napoli szakíthatja meg a hibátlan sorozatot. Ebben joggal bizakodhatnak is a nápolyiak, akik a mostani kiírásban mindegyik hazai BL-mérkőzésüket megnyerték, ráadásul ezek közül a „legszorosabb” az Ajax felett aratott 4-2-es siker volt.

Története során a Milan kilenc mérkőzést játszott a nemzetközi porondon olasz csapat ellen, ezek közül csak egyet veszített el, még 1993-ban, a Parma elleni európai Szuperkupa második meccsét.

A Napoli mindössze másodszor kerül szembe olasz riválissal európai kupában: az UEFA Kupa 1988/89-es kiírásának negyeddöntőjében a Juventus búcsúztatta.

Nehéz helyzetben a Chelsea, Lampard visszatérése óta még nyeretlen a csapat

A címvédő Real Madrid kétgólos előnnyel, komoly továbbjutási eséllyel utazik a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Chelsea elleni párharc visszavágójára.

A két csapat formáját nézve nagy meglepetés lenne, ha a londoni csapat a Stamford Bridge-en ledolgozná hátrányát, Frank Lampard vezetőedző visszatérése óta ugyanis a gárda mindhárom mérkőzését elvesztette, legutóbb a Premier League-ben saját közönsége előtt kapott ki a Brightontól.

Frank Lampard (EPA/TOLGA AKMEN)

A Real Madridnak a bajnokságra már nem igazán kell koncentrálnia, mivel tetemes hátrányban van a nagy rivális Barcelonával szemben. Így Carlo Ancelotti szombaton a Cádiz otthonában 2-0-ra megnyert La Liga-meccsen pihentetni is tudott játékosokat. Nem lépett pályára például a bombaformában futballozó, de kisebb húzódással bajlódó brazil Vinicius Junior és a németek világbajnoka, Toni Kroos sem.

A madridi sztárcsapat a legutóbbi 13 szezont tekintve a 11. alkalommal kerülhet a legjobb négy közé a BL-ben. Erre már csak azért is jó esélye van, mert 48-szor továbbjutott története során 61 olyan európai kupapárharcából, amelyben megnyerte otthon az első meccset. A 2-0-s hazai sikereket tekintve, öt továbbjutás és két búcsú a mérleg.

A Chelsea-vel 15 alkalommal fordult elő, hogy idegenben hátrányba került egy európai kupapárharcban, ezek közül kilencszer tudott továbbjutni.

A két csapat tavalyi negyeddöntős párharcában négy gólt szerző, a mostani madridi mérkőzésen is betaláló Karim Benzema Cristiano Ronaldo, Iker Casillas, Lionel Messi és Xavi Hernández után az ötödik játékos lesz a BL történetében, aki 150 mérkőzésen lép pályára, míg Kroos ugyanezt a számot éri majd el a európai kupameccsek tekintetében.

A találkozót 21 órától az M4 Sport élőben közvetíti.

Borítókép: m4sport.hu/EPA

További tartalmak