Musorujsag
Élő Eredmények
 

Az Internek elég volt a döntetlen a Benfica ellen, a Milan vár rá a BL-elődöntőben

Az Internek elég volt a döntetlen a Benfica ellen, a Milan vár rá a BL-elődöntőben

m4sport.hu
Az Inter lisszaboni kétgólos győzelme után a San Siróban 3-3-as döntetlent játszott a portugál Benficával, és 5-3-as összesítéssel jutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, amelyben az AC Milan lesz az ellenfele.

 

A mérkőzés úgy kezdődött, ahogyan arra számítani lehetett. A kétgólos hátrányban lévő Benfica kezdeményezőleg lépett fel, ami tökéletesen megfelelt a behúzódó és az ellenfél hibáira leső hazaiak számára.

A labdát többet birtokolták a portugál együttes játékosai, de a kapura semmilyen veszélyt nem jelentettek. Az Internek viszont volt pár ígéretes, gyors megindulása labdaszerzést követően, de az utolsó passzokba hiba csúszott.

Egészen a 14. percig: az ellenfél térfelén működött a letámadás, a labda az első mérkőzésen is betaláló Nicoló Barella elé került, aki 14 méterről csodálatosan lőtte ki a jobb felsőt (1-0), háromra növelve az Inter előnyét összesítésben.

(fotó: MTI/EPA-ANSA/Roberto Bregani)

A folytatásban semmit nem változott a játék képe, meddő Benfica-fölény és Inter-kontrák jellemezték. A 30. percben aztán nagy lehetőséghez jutott a vendégcsapat, miután Joao Máriót felvágták középen, 22 méterre a kaputól. A szabadrúgást Chiquinho lőtte, Onana szépen védte a bal alsóba tartó labdát.

Nem sokkal később a taljánok újra betaláltak, de csak másodpercekig ünnepelhettek, mert Lautaro Martínez úgy bólintott Vlahodimosz hálójába, hogy eltaszította magától ellenfelét.

A másik oldalon a norvég Fredrik Aursnes már szabályosan fejelt a hálóba a 38. percben. Védőjétől elszakadva tökéletesen érkezett Rafa Silva beadására, André Onanának esélye sem volt hárítani (1-1).

(fotó: MTI/AP/Antonio Calanni)

A becsülettel küzdő Benfica egyenlítése nem volt érdemtelen, de mégis azt lehetett érezni az első játékrészben, hogy a meccs pontosan úgy zajlik, ahogyan az a hazaiak elképzelik. A magabiztos előny tudatában úgy játszhatták a kék-feketék, ahogy akartak: szinte tökéletesen ölték az ellenfél játékát, az ellentámadásaikban meg több veszély rejlett, mint a vérszegény portugál próbálkozásokban. A norvég gólja viszont adhatott némi reményt a kilátástalanságban.

A szünetben egy csere volt, a jobbhátvéd Gilberto egyére a támadójátékot támogató David Neres állt be.

A második félidő egy Lautaro Martínez lövéssel indult, de összességében a lisszaboni Sasok fölényével. Az 51. percben a büntetőterületen belül Auesnes csapott le egy szabad labdára, rögtön lövésre szánta el magát, de oldalról megtámasztották, így keresztbe elment a labda. A portugálok büntetőt reklamáltak, de még a VAR-szobában sem vizsgálták meg az esetet.

Több elképzelés volt a hátrányt ledolgozni vágyó pirosak játékában, de képtelenek voltak érdemlegesen Onana kapujának közelébe kerülni.

Nem úgy az Inter, amely egy formás támadás végén újra előnybe került. A 65. percben Federico Dimarco ment el a baloldalon, lapos beadását Martínez közelről belsőzte a kapuba a lekéső védők mellett (2-1).

A 76. percben Simone Inzaghi úgy döntött, frissít csapatán és hármat is cserélt, köztük a gólszerző Barellát is. Alig kellett két percet várni, és a frissiben beállt Joaquin Correa szinte lemásolta az első Inter-gólt, egy picit közelebbről pontosan csavart a bal felsőbe, a labda a kapufát is érintette (3-1).

Joaquin Correa a harmadik Inter-gól pillanatában. EPA/MATTEO BAZZI

A párharc ezzel gyakorlatilag eldőlt, a Benfica már csak a becsületéért – és legalább a vereség – elkerüléséért hajtott. A 83. percben Neres a kapufát találta el, a 86-ban viszont már gólt ünnepelhettek a portugálok. Az előre húzódó tehetséges belső védő, Antonio Silva fejelte a kapuba Grimaldo centerezését (3-2).

A 95. percben végül sikerült az egyenlítés egy újabb fejessel Petar Musa révén, akit szintén Grimaldo szolgált ki (3-3).

Az Inter teljesen megérdemelten jutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, amelyben a városi rivális Milan vár rá, vagyis biztos, hogy lesz olasz csapat a fináléban.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:
Internazionale (olasz)-Benfica (portugál) 3-3 (1-1)
Gól: Barella (14.), Martinez (65.), Correa (78.), illetve Aursnes (38.), Antonio Silva (86.), Musa (95.)
Tj.: az Internazionale, 5-3-as összesítéssel.

Bayern München (német)-Manchester City (angol) 1-1 (0-0)
Gól: Kimmich (83., 11-esből), illetve Haaland (57.)
Továbbjutott: a Manchester City, 4-1-es összesítéssel.

kedden játszották:

Chelsea (angol)-Real Madrid (spanyol) 0-2 (0-0)
Gól: Rodrygo (58., 80.)
Tj.: a Real Madrid kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel.

SSC Napoli (olasz)-AC Milan (olasz) 1-1 (0-1)
Gól: Osimhen (93.), illetve Giroud (43.)
Tj.: az AC Milan, 2-1-es összesítéssel.

Borítókép: Nicolo Barella (Fotó: MTI/AP/Antonio Calanni)

További tartalmak