Musorujsag
Élő Eredmények
 

Thomas Tuchel szerint a bíráskodás színvonala nem érte el a BL nívóját

Thomas Tuchel szerint a bíráskodás színvonala nem érte el a BL nívóját

MTI
Josep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője szerint fárasztó körülmények között tudták kivívni a Bayern München elleni továbbjutást a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből.

A tréner a 4-1-es összesítéssel kiharcolt siker után kiemelte, hogy hiába született a 3-0-s hazai győzelem az első találkozón, kimerítő kilencven percen vannak túl.

„Nehéz összecsapás volt, elfáradtunk. Nem tudom, ezek után miként fogunk játszani a Sheffield elleni szombati FA Kupa-elődöntőben. Ezzel együtt, ami tapasztalatot szerzünk az ilyen sorozatokban, mind a játékosok hasznára válik” – fogalmazott Guardiola. A City minden sorozatot beleértve megszakítás nélkül 15. mérkőzésén maradt veretlen, és a következő BL-ellenfele a címvédő Real Madrid lesz az elődöntőben.

Kollegája, Thomas Tuchel a kiesést követően élesen bírálta a francia Clement Turpin játékvezetőt. Szerinte a bíráskodás színvonalat nem érte el a BL nívóját, és elmondása alapján mindkét oldal panaszkodott emiatt. Az AP hírügynökség azt írta: amellett, hogy Tuchelt két sárga lap miatt a 86. percben miatt kiállították, addig segítőjének, Lőw Zsoltnak egyből piros lapot adott a játékvezető.

A búcsú ellenére Tuchel elégedett volt csapata szerdai játékával, de a múlt héthez hasonlóan megint nem volt szerencséjük.

A Bayern egyetlen gólját szerző Joshua Kimmich elárulta, hogy reményeik szerint az első játékrészben szerettek volna előnyhöz jutni.

„Erre megvoltak a lehetőségeink. Bosszantó, hogy ez nem sikerült, mert akkor a második félidő más lett volna. A két mérkőzés 180 perce alatt 25-30 percig nem játszottunk jók, és ezzel dőlt el a továbbjutás. A mai visszavágón reális lett volna három gólt szereznünk, a helyzeteink adottak voltak hozzá. Tuchel nehéz időszakban érkezett hozzánk, szinte közvetlenül döntőnek beillő mérkőzésekre” – utalt a csapatkapitány arra, hogy Julian Nagelsmann múlt havi menesztése és az új tréner kinevezése óta a Bayern kiesett a Német Kupából, most a BL-ből, a Bundesligában viszont visszaállt a tabella élére.

A másik szerdai negyeddöntő is sima volt, az Internazionale úgy játszott a kétgólos idegenbeli siker után 3-3-as döntetlent a Benficával, hogy a 86. percben még 3-1-re vezetett, azaz akkor összesítésben négy találat volt az előnye. Az Inter a városi rivális AC Milannal elődöntőzik.

„Természetesen boldog vagyok, és örülök a játékosok teljesítményének, mert ez fontos és történelmi siker” – mondta Simone Inzaghi, az Inter vezetőedzője. „Hosszú utat tettünk meg idáig egy nagyon-nagyon nehéz csoportból indulva.”

Kiemelte: a támadó alakzatuk jól produkált, három gólt is szerzett, ugyanakkor 3-2-es állásnál több játékosa sípszót hallott, ezért megállt, így tudott egyenlíteni a portugál rivális.

„Megérdemeltük volna a hazai győzelmet” – tette hozzá.

Borítókép: EPA/RONALD WITTEK

További tartalmak