Musorujsag
Élő Eredmények
 

Videó: Lőw Zsoltnak villant a piros lap a City elleni BL-negyeddöntőben? Egy felvételből egyértelműen kiderül

Videó: Lőw Zsoltnak villant a piros lap a City elleni BL-negyeddöntőben? Egy felvételből egyértelműen kiderül

m4sport.hu
Kérdés volt, az UEFA-jegyzőkönyvben is feltüntetett, valóban kiállított Thomas Tuchelnek mutatta-e fel a pirosat a szerdai Bayern München – Manchester City Bajnokok Ligája-negyeddöntőn Clément Turpin játékvezető, vagy Lőw Zsoltot is kiállította, egyes hírügynökségi beszámolók szerint ugyanis a bajorok magyar másodedzője egyből pirosat kapott akkor, amikor a csapat vezetőedzőjét felzavarták a lelátóra.

A Manchester Citynek nem igazán kellett összetörnie magát a Bayern München elleni BL-negyeddöntős párharc során, az angol csapat az első meccsen aratott 3–0-s győzelem és a szerdai, idegenbeli 1–1-es döntetlen után magabiztosan jutott a sorozat elődöntőjébe, az azonban kérdés volt, ki ül majd a bajorok kispadján a következő BL-szezon első csoportmeccsén, merthogy Thomas Tuchelt kiállította a játékvezető.

A német tréner az egész meccsen elégedetlen volt a játékvezetéssel, ami egy 86. percben elkövetett szabálytalanságnál csúcsosodott ki, a citys Aymeric Laporte ugyanis szabályosan lebirkózta az oldalvonal mellett megiramodó Kingsley Comant, amiért Tuchel keveselte a sárga lapot. Tette mindezt olyan hévvel, hogy kiudvarolt magának egy második sárgát.

Érdekes viszont, hogy az AP hírügynökség azt írta: amellett, hogy a Bayern vezetőedzőjét két sárga lappal kiállították, addig segítőjének, Lőw Zsoltnak egyből piros lapot adott a játékvezető.

A felvételek alapján azonban nem egyértelmű, hogy a játékvezető Lőwnek mutatja fel a pirosat, vagy a mögötte dühöngő Tuchelnek, mint ahogy az sem látszik, a lelátóra száműzött német trénerhez hasonlóan Lőw is elhagyja-e a kispadot.

Mindez az UEFA jegyzőkönyvéből sem derült ki, ugyanis abban csak a játékosokat és a vezetőedzőt/menedzsert tüntetik fel, a stábtagokat nem, így szerkesztőségünk azon töprengett, egy a lapon eredetileg nem szereplő másodedző kiállítását dokumentálná-e a szövetség.

Azt fejtegettük, hogy amennyiben az AP félreértette a jelenetet és Lőw azért nem szerepel piros lappal a jegyzőkönyvben, mert nem neki mutatta fel a játékvezető, úgy a következő BL-szezon első csoportmeccsén majdnem biztos, hogy a kiállított (legalább egy meccset ki kell hagynia) Tuchel segédjeként ő dirigálja majd a Bayernt.

És várhatóan így is lesz, egy M4 Sport által előkerített felvétel tanúbizonysága szerint ugyanis csak Tuchel jutott a kiállítás sorsára, nem Lőwnek villant a piros.

 

További tartalmak