Musorujsag
Élő Eredmények
 

Kint volt a labda, de a VAR nem vonhatta vissza a Manchester City egyenlítő találatát a madridi BL-elődöntőn

Kint volt a labda, de a VAR nem vonhatta vissza a Manchester City egyenlítő találatát a madridi BL-elődöntőn

m4sport.hu
A Manchester City Kevin de Bruyne góljával egyenlített a Real Madrid vendégeként a Bajnokok Ligája-elődöntő odavágóján, és 1–1-es állásról várhatja a jövőheti folytatást, de csak egy szabályon múlik, hogy így van, a találat előtt ugyanis kint volt a labda, a videobíró pedig nem korrigálhatott.

Vinícius Júnior vezetést szerzett, Kevin de Bruyne egyenlített, több gól pedig nem született a Real Madrid és a Manchester City első mérkőzésén a Bajnokok Ligája elődöntőjében, 1–1-es döntetlennel zárult az összecsapás.

A nemzetközi sajtóban ellentmondást váltott ki a vendégek Santiago Bernabéuban szerzett gólja. A sasszemű szurkolók már a stadionban is kiszúrták, hogy De Bruyne remekbe szabott távoli gólja előtt a labda elhagyta a játékteret.

Utóbb a beIN Sports egy 3D-s háromszögelési technikát – hasonló technológia, mint a gólvonal-technológia és a leshelyzetek meghatározásánál használt módszer – alkalmazva megállapította, a labda valóban áthaladt az oldalvonalon.

A játékvezetőnek tehát meg kellett volna állítania a játékot, de az asszisztens nem jelzett. A labda a levegőben volt, a partjelzőnek pedig nagyon nehéz lett volna helyesen megítélnie a szituációt a másodperc tört része alatt, mielőtt Bernardo Silva beleért.

A VAR nem szólhatott közbe, a gól érvényben maradt

A CBS Sport szakértője szerint a szituációt nem vizsgálhatta a VAR, mivel az eset nem a gólhoz vezető közvetlen támadásépítés során történt. A labdát rövid időre birtokolta a Real Madrid, mielőtt a Manchester City visszaszerezte, majd gólt szerzett, márpedig ilyen esetekben nem korrigálhat a videobíró.

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője dühös volt a játékvezetői stábra a mérkőzés után, amiért De Bruyne egyenlítő találata előtt nem állították meg a játékot, hogy a madridiak bedobást végezhessenek el.

Kapcsolódó tartalom

„A játékvezető meg volt zavarodva – mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Ancelotti. – Egy korábbi szituációban nem ítélt nekünk szögletet, azt sem látta. A gól előtt pedig egyértelműen kint volt a labda, a BeIN Sports felvételein jól látszik. Furcsa, hogy ő nem látta. Nekem adott sárga lapot, pedig nem is játszottam. A pályán lévők közül többen érdemeltek volna lapot. A bíró nem igazán figyelt.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

Ancelotti általában nyugodt az oldalvonal mellett, ezúttal azonban elvesztette a türelemét és a Manchester City egyenlítő gólja után hevesen reklamált a portugál bírónál, Artur Diasnál, aki sárga lapot mutatott fel az olasz szakembernek.

További tartalmak