Musorujsag
Élő Eredmények
 

Inzaghi óvatosságra int, Pioli optimista maradt a milánói BL-elődöntő után

Inzaghi óvatosságra int, Pioli optimista maradt a milánói BL-elődöntő után

MTI
Simone Inzaghi vezetőedző óvatosságra intette az Internazionale csapatát az AC Milan vendégeként aratott 2-0-s sikert követően, míg kollégája, Stefano Pioli optimista maradt a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első felvonásán elszenvedett vereség ellenére.

„A kétgólos előnynél nagyobbat is szerezhettünk volna, de remek meccs volt. Előrébb vagyunk, de lesz egy visszavágó a saját szurkolóink előtt, amikor ugyanúgy hatalmas erőfeszítéseket kell tennünk az álmunk valóra váltásához” – fogalmazott a kék-feketék mestere, aki kiemelte, most örülnek, azonban tudják, a munkát még nem fejezték be.

Inzaghi arról is beszélt, hogy kérésének megfelelően ésszel és szívvel futballoztak a játékosai, akik a pálya minden négyzetcentiméterét lefedték, a csereként pályára lépők pedig nagyban segítették az együttesét.

Az első gólt szerző Edin Dzeko szerint jó eredményt értek el, viszont óvatosnak kell maradniuk, mert a rivális jó csapat. Hozzátette, ha jövő kedden úgy játszanak, mint az első meccsen, akkor nem lehet gondjuk.

A piros-feketék trénere, Stefano Pioli az ellenfél villámrajtjára utalva – az Inter már a 11. percben 2-0-ra vezetett – úgy vélte, taktikai és mentális szempontból is rosszul alakult számukra a mérkőzés.

„Az az igazság, hogy az Inter jobb volt az első félidőben, ennek megfelelően kétgólos előnyt szerzett. A másodikban hiába javultunk fel, nem találtunk a kapuba. A visszavágón jobban kell játszanunk. Olyan mentalitással kell pályára lépnünk, ahogy a második félidőben tettük, akkor voltak lehetőségeink, hogy visszajöjjünk a meccsbe” – fogalmazott Pioli, aki megjegyezte, bár játékosai most csalódottak, ugyanakkor tudják, képesek megfordítani a párharcot.

Piolinak volt egy nagy hiányzója Rafael Leao személyében, a szakember pedig abban reménykedik, hogy a portugál támadó a visszavágóig hátralévő öt napban felépül annyira, hogy vállalja a játékot.

A védő Fikayo Tomori kiemelte, ez csak az első mérkőzés volt, nem szabad a fejüket lógatni. Megjegyezte, ha megfelelő intenzitással futballoznak, akkor megzavarhatják a városi rivális Intert a visszavágón.

A két együttes most találkozott 236. alkalommal – a BL-ben ötödször – és az Inter 88. alkalommal győzött, a legrangosabb európai kupasorozatban ugyanakkor két-két döntetlen és vereség után először tudott ellenfele fölé kerekedni.

Borítókép: EPA/ROBERTO BREGANI

További tartalmak