Musorujsag
Élő Eredmények
 

Horváth Charlie szelleme járta át Guardiola és Ancelotti sajtótájékoztatóját a visszavágó előtt

Horváth Charlie szelleme járta át Guardiola és Ancelotti sajtótájékoztatóját a visszavágó előtt

m4sport.hu
Guardiola szerint az önazonosság („az légy, aki vagy!”), Ancelottinál a pillanat kiélvezése („érezd jól magad!”) a legfontosabb a Manchester City–Real Madrid BL-elődöntő visszavágója előtt.

Kapcsolódó tartalom

„Nyugodt vagyok, abszolút reménykedem a továbbjutásban – mondta a keddi sajtótájékoztatóján Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője. – Aztán majd a meccs napján biztos eszembe jutnak olyan dolgok, hogy Haaland vagy De Bruyne mit tud ellenünk csinálni. De ezt inkább kizárom és Vinícius cseleire, Benzema tizenhatoson belüli jelenlétére gondolok majd. Muszáj kontrollálnunk a gondolatainkat, a pozitív dolgokra fókuszálnunk. Jól érezzük magunkat, élveznünk kell a pillanatot! Egy ilyen mérkőzésen már nemcsak a minőség számít, bajnokhoz méltó karaktert, mentalitást kell mutatnunk!”

Ancelotti kiemelte: jelenleg nincs hiányzójuk, teljes kerettel léphetnek pályára Manchesterben.

„Nem gondolom túl taktikailag ezt a mérkőzést – így Pep Guardiola, a Manchester City szakmai vezére. – Nem mondhatok semmit a taktikánkról, mert Carlo (Ancelotti – a szerk.) biztos meghallaná, de semmi különlegesre nem kell készülni, ugyanúgy csináljuk a dolgunkat, mint korábban. Csak egy kicsit alkalmazkodunk az ellenfélhez, az erősségeiket kizárva. Azt mondtam a játékosaimnak, maradjanak nyugodtak és főleg maradjanak önmaguk!”

A spanyol tréner újságírói kérdésre az ellenfél BL-dominanciájáról is szót ejtett, amelynek nem tudja az okát, „ha tudná, akkor az ellenszere is meglenne rá”. Ugyanakkor kiemelte, a stabil és rendkívül erős keret az elsődleges kulcsa a sikeres menetelésnek a sorozatban.

A Manchester City–Real Madrid BL-elődöntő visszavágót szerdán 21 órától az M4 Sport élőben közvetíti.

Az első mérkőzés összefoglalója:

Borítókép: Pep Guardiola, a Manchester City (jobbról) és Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője a Bajnokok Ligája tavalyi elődöntője előtt (MTI/EPA/Peter Powell)

További tartalmak