Musorujsag
Élő Eredmények
 

Simone Inzaghi: Semmit sem kaptunk ingyen, erős ellenfeleink voltak és kiérdemeltük a döntőt

Simone Inzaghi: Semmit sem kaptunk ingyen, erős ellenfeleink voltak és kiérdemeltük a döntőt

m4sport.hu
Simone Inzaghi visszavágott kritikusainak, a városi rivális Milan kiejtésével jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe és az Olasz Kupa döntőjébe is csapatával, az Interrel.

Az Inter 13 év után jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe, először azóta, hogy José Mourinho irányításával három trófeát nyert a klub egy szezonban.

Június 10-én Isztambulban a Manchester City vagy a Real Madrid lesz a milánói csapat ellenfele a döntőben. A soron következő lesz a hatodik finálé az Inter történetében, eddig három győzelem mellett kétszer szenvedtek vereséget.

„A következő napokban biztos realizáljuk majd, mi történt. Álom volt, de hittünk benne, különleges utat jártunk be és egy ilyen derbin tovább jutni az elődöntőből, óriási öröm” – mondta az Inter vezetőedzője, Simone Inzaghi.

Kapcsolódó tartalom

Inzaghi kitért a városi rivális Milanra is: „Erőt, elszántságot, agressziót és koncentrációt mutattak, csodálatosak voltak. Január óta már négy derbit játszottunk és mindet megnyertük.  Tudjuk, hogy a Milan Olaszország bajnoka és óriási szintet képvisel, de a játékosaim kiválóak voltak. Megérdemlik, hogy élvezzék az estét”.

Inzaghi igazi kupaspecialistának számít, az előző szezonban megnyerte az Olasz Kupát és a Szuperkupát is. Utóbbit az idei kiírásban is megnyerte csapatával, ráadásul most bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe is.

„Egy ideje mondogatom, csak megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani, nem azt nézzük, hogy melyik sorozatról van szó. Április 1-je óta 48-72 óránként játszottunk, de bejutottunk két döntőbe is, ráadásul a bajnokságban is feljöttünk a dobogóra” – mondta.

Simone Inzaghi, az AC Milan vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének Internazionale-AC Milan visszavágó mérkőzésén a milánói San Siro Stadionban 2023. május 16-án. (MTI/AP/Luca Bruno)

Inzaghi elmondta, kíváncsian várja a szerdai mérkőzést, hogy kiderüljön, ki lesz az ellendelük a döntőben, de hozzátette mindkét csapat nagyon magas szintet képvisel. Az olasz szakember kitért a nehezebb időkre is, amikor egy hónappal korábban olyan hírek érkeztek, a kirúgás szélén áll.

„Tudom, ki volt mellettem, és ki nem, amikor a legnagyobb szükségem volt rá. Tudom, mi történt azokban a hónapokban, de szerencsés vagyok, mert egy csodálatos stáb áll mellettem és egy olyan csapat, amely 20 hónapon át mindenben követett. Két döntő vár ránk és a bajnokságban még a második helyet is megcsíphetjük, végig kell csinálnunk. Büszke vagyok, hogy itt lehetek. 19 hónappal ezelőtt felkértek, hogy juttassam el a csapatot a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé, ami 2011 óta nem sikerült a klubnak. Azt gondoltam, a tavalyi BL-szereplés nagyon jó volt, de a mostani még jobb. Semmit sem kaptunk ingyen, erős ellenfeleink voltak és kiérdemeltük a döntőt” – fogalmazott Inzaghi.

A Manchester City–Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntő visszavágóját 21 órától élőben követheti az M4 Sporton és az m4sport.hu oldalon.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: EPA/MATTEO BAZZI

További tartalmak