Musorujsag
Élő Eredmények
 

Guardiola: Türelmesnek kell lennünk. Az olasz csapatok 0–0-nál úgy érzik, győzelemre állnak

Guardiola: Türelmesnek kell lennünk. Az olasz csapatok 0–0-nál úgy érzik, győzelemre állnak

m4sport.hu
Pep Guardiola lüktető és őszinte formáját hozta a Bajnokok Ligája szombat esti döntőjét megelőző sajtótájékoztatón is. A Manchester City – Inter BL-finálét 21 órás kezdettel közvetíti élőben az M4 Sport és az m4sport.hu.

Álom vagy megszállottság a BL-győzelem? Kapta meg a kérdést Guardiola. Frappáns választ adott:

„Álom, egyértelmű. Persze az álmaink megvalósításához szükség van némi megszállottságra is, annak a pozitív értelmében.”

A szakértők, szurkolók és fogadóirodák szerint is a Manchester City a döntő egyértelmű esélyese, győzelmük 1,5-szeres pénz fizet, míg az Inter sikerére több mint 6-szoros pénzt fizetnek.

Guardiola leszögezte, a pályán nem számít, mit gondolnak az emberek, kit tartanak esélyesnek.

„Ez egy futballmérkőzés, az számít majd, ami a pályán történik, melyik csapat nyújt jobb teljesítményt, nem pedig az, mi történt az elmúlt hetekben, hónapokban. Ha a múltat nézzük, az Inter nagyobb klub nálunk. De most nem ez a fontos. Ahogyan az sem, ki az esélyesebb. A különbséget csak a kezdő sípszó után lehet megteremteni.”

Kapcsolódó tartalom

Akkor mi dönthet a pályán?

„Nagyon sok minden döntő lehet egy mérkőzésen, nehéz egyet kiválasztani. Ellenfelünk kitűnően védekezik, nem veszítik el a nyugalmukat, a támadókat remekül tartják távolt a tizenhatostól. Darmian, Acerbi, Baston, remek középső védőik vannak, de eközben a csatáraik is kiválóak, mint Dzeko vagy Lautaro.”

Kapcsolódó tartalom

Egy újságíró megjegyezte, a szezonban 52 mérkőzésen 52 gólt szerző Erling Haaland mintha picit formán kívül lenne, legutóbbi hét meccsén csak egy gólt szerzett.

Erre Guardiola csak annyit reagált: „ha valaki úgy érzi, Haalandnak problémái vannak a gólszerzéssel, könnyen lehet, hogy egyedül van a véleményével.”

Haaland és Guardiola a péntek esti edzésen a BL-döntő helyszínén (fotó: EPA/SEDAT SUNA)

„Nekem nincsenek kétségeim. Készen áll, hogy Bajnokok Ligája-győzelemhez segítsen minket.”

„Jó játékosaim vannak” – felelte némi flegmasággal arra a kérdésre, mi a sikereinek a titka.

„Kellett régen egy Messi, most pedig Haaland” – erre nevetésben tört ki a sajtóterem.

„Nem viccelek” – folytatta komoly arckifejezéssel.

„De a kivételes játékosoknak is tudniuk kell, egyedül nem nyerhetnek, csak csapatként. Minden hosszútávon is sikeres edzőnek erős, stabil intézményi háttérre van szüksége, és általában a legjobb játékosok ezekben a klubokban játszanak.”

„Elárulom, egyetlen edző sem lőtt még gólt. Soha.”

Kapcsolódó tartalom

A Manchester City 2021-ben már bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, de a Chelsea-től 1–0-ra kikaptak. Guardiola nem tudta megmondani, mit tanult abból a fináléból.

„Ez egy teljesen másik mérkőzés, más az ellenfél, eltelt két év, sok minden megváltozott, cserélődtek a játékosok. Abban biztos vagyok, hogy akkor is mindent elkövettünk, hogy nyerjünk, csak nem jártunk sikerrel. Most sincs másképp, készen állunk és mindent meg fogunk tenni a siker érdekében.”

A taktikáról elárulta, vannak a meccsnek olyan szakaszai, pillanatai, amikor már nem sokat jelentenek.

„Egy döntőben stabilnak és türelmesnek kell lenned, a jó védekezés mellett kontrollálnod kell a labdát. A legfontosabb, hogy 0-0-nál ne érezzük úgy, hogy hátrányban vagyunk, ugyanis az olasz csapatok ilyen állásnál hajlamosak győztesnek tekinteni magukat, noha korántsem azok.”

Borítókép: EPA/MICHAEL REGAN/UEFA

További tartalmak